Üzümün serüvenini fotoğraf sergisine taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Üzümün serüvenini fotoğraf sergisine taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 11:56

Üzümün serüvenini fotoğraf sergisine taşıdılar

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, fotoğraf sanatçıları Emine Aysu, Sengi Görgü Yüksel ve Tibet Gürkan Pehlivan, üzümün yetiştirilme, hasat ve işlenme evrelerini konu alan "Üzümün Kıyısındaki Yaşamlar" adı altında sergi açtı.
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'ndeki sergide üç sanatçısının 10'ar fotoğrafına yer verildi. Sergiye, fotoğraf sanatçısı Emine Aysu'nun sekiz yaşındaki oğlu Ayaz Aysu da iki fotoğrafla katkıda bulundu. Serginin açılışında konuşan Emine Aysu, "Üzümün bağlardan soframıza gelene kadar geçirdiği serüveni ve üzüm yetiştiren insanların harcadığı emeği sizlere aktarmaya çalıştık. Önce üzümün öyküsünü oluşturduk. Tarlaya geliş, budama, toprağı havalandırma, fidan dikimi, çapalama, yaprak toplama ve son aşama üzümleri toplama süreçlerini fotoğrafladık. Günün ilk ışıkları ile toplanmaya başlanan üzümlerin kamyonlarla büyük illere yola çıkmasını belgeledik. Zorlu bir süreç ve yoğun bir emek gerektirse de bu işi yapıyorlar. Bizler bir yandan onlara tanıklık ederken, bir yandan da yaşamlarını kaydederek sizlerin beğenisine sunduk" dedi.
6 Kasım'a kadar gezilebilecek serginin açılışına, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, sergideki fotoğrafların çekildiği Selçuk'un Gökçealan Mahallesi Muhtarı Kaşif İz ile çok sayıda fotoğraf tutkunu katıldı.
Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!