Uzlaşma ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Uzlaşma ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Onursal Başkanlığı'nı Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Ulusal Uzlaşma Ödülleri, önceki gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Demirel'e ‘Devlet Adamı Ulusal Uzlaşma Ödülü’ verilirken, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da işadamı dalında ödüle layık görüldü. Törene katılamayan Aydın Doğan'ın ödülünü, Yaşar Eroğlu teslim aldı.

Hilton Convention Center'daki Ulusal Uzlaşma Teşvik Gecesi'ne, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar, işadamları ve siyasetçiler katıldı. Fethullah Gülen'in elinden plaketini alan Demirel, ibret ve derslerle dolu bir gece yaşandığını belirterek, ‘‘Doğulusu, Batılısı, Güneylisi, Kuzeylisi, bu cennet vatan bizimdir. Bedeli ecdadımız tarafından ödenmiştir. Gelin birbirimize sarılalım. Kendimizi zaafa uğratmazsak, bileğimizi kimse bükemez’’ dedi.

Müslümanlığın barış dini olduğunu da belirten Demirel, kendisine verilen ödülü ülkenin bölünmez bütünlüğüne, milletin dirlik ve barış içinde yaşamasına verilmiş saydığını söyledi. Plaketi veren Fethullah Gülen de Demirel'i ‘‘Günümüzün en büyük devlet adamı ve uzlaşma kahramanı’’ diye tanımlayarak, ‘‘Bu plaket yerine, kabil olsaydı, bu duygularla gönlümüzden bir buket sunmayı isterdik’’ dedi.

Törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fetullah Gülen, sermayede ‘İslami’ diye ayırım yapmanın yanlış olduğunu belirterek, ‘‘Yoksa buna karşı olarak gayri İslami yanı kafir sermaye deyimi akla gelir’’ dedi. Fethullah Hoca Türkiye'de irtica tehlikesinin olmadığını söyledi. Gülen yine bir soru üzerine imaj yenilemeye ihtiyaç hissetmediklerini belirtti.

5 dalda 20 ödül

Devlet adamı:

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel

İş dünyası:

Aydın Doğan, Sakıp Sabancı, Üzeyir Garih, Nihat Gökyiğit, Bayram Meral.

Medya-sanat:

Rıza Zelyut, Nevval Sevindi, Gülay Göktürk, Şahin Özer ve Hülya Koçyiğit

Eğitim ve Kültür:

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Başdanışmanı Sami Yıldırım, Prof. Dr. Nilüfer Göle, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Prof. Dr. Şerif Mardin

Siyaset:

Hikmet Çetin, Bülent Ecevit ve Mustafa Kalemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!