Uzay meraklılarına özel bir etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Uzay meraklılarına özel bir etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Yüzyıl Işıl Okulları, astronomi ve uzay bilimleri ile ilgilenen öğrencileri, 13 Mayıs’taki İstanbul Okulları Astronomi Buluşması’nda bir araya getiriyor.

İki yıldır bünyesindeki YIEV Nahum Gözlem Evi ile ulusal ve uluslararası astronomi projelerine ev sahipliği yapan Yüzyıl Işıl Okulları, gençleri uzay çağına hazırlamayı amaçlıyor. Geçen yıl başlayan etkinlik, astronomi, fen ve teknoloji alanlarına ilgi gösteren öğrencileri aynı platformda buluşturmayı, onları son gelişmeler konusunda bilgilendirmeyi hedefliyor.

İstanbul Okulları Astronomi Buluşması’nın bu yılki onur konuğu ise Prof. Arsev Eraslan... Ay’a giden Apollo’nun yazılımlarını oluşturan ekipte görev yapan Eraslan, 1959’da ABD’ye gitmiş, hava uzay mühendisliği doktorasının ardından NASA’da çalışmaya başlamıştı.

Yüzyıl Işıl Okulları bünyesindeki YIEV Nahum Gözlemevi, özel sektörün de en büyük gözlemevi olma özelliği taşıyor. 100 binin üzerinde gök cismini otomatik olarak bulabilme özellikli bu gözlemevi, başta Sarıyer bölgesi devlet ve özel okulları olmak üzere tüm okulların kullanımına açık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!