Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 16:16

Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, Bağımlılıkla Mücadele, Danışma ve Eğitim Merkezi Projesi hakkında sunum yapıldı

İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi'ndeki toplantıya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Şerif Yılmaz, bağımlılıkla mücadelenin ülkelerin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, "Biz de önceliklerimiz arasında yer alan bu konuyu tüm kurumlarımızla birlikte hassasiyetle takip ederek, bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılması gerekenleri kararlılıkla uygulayamaya devam edeceğiz" dedi. Uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi konusunda toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü vurgulayan Vali Yılmaz, kurumların yanında aileler ve toplumun tüm kesiminin bu konuda bilinçlenmesi ve duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü tarafından Bağımlılıkla Mücadele, Danışma ve Eğitim Merkezi Projesi hakkında sunum yapıldı. Proje kapsamında Burdur'da madde bağımlılarına yönelik ayaktan tedavi, danışma ve eğitim hizmetlerini bünyesinde bulunduran bir merkezin kurulmasının planlandığını belirten Sütlü, projenin Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini, mali olarak da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi planlandığını kaydetti.

Sütlü, projenin amacını şöyle açıkladı:

"Burdur'da yaşamakta olan ve madde kullanım bozukluğu olan, risk grubunda bulunan gençlerin yeniden sosyal yaşama katılımlarını sağlamak ve gerekli sosyal, psikolojik, ekonomik desteğin verilerek temiz kalmasına teşvik edilmesi ve tekrar madde kullanımına yönelmelerini önlemektir. Tıbbi tedavi sonrası gerekli olan psiko-sosyal desteği vererek gençlerin madde kullanımına yönelmelerini önlemek, madde bağımlısı ve risk grubundaki gençlerin rehabilite edilmesini sağlamak, gençlerin öz yeterlilik düzeylerini geliştirerek hayatlarına anlam kazandırmak, bağımlı ailelerine ve yakınlarına bağımlılıkla mücadele, bağımlı kişiyle iletişim konusunda bilgi vermek."

Toplantının devamında paydaş kurumlar tarafından yapılan çalışmaları aktaran Dr. Sütlü, tütün denetimleri ve denetim verileri hakkında da Vali Yılmaz ve kurul üyelerini bilgilendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!