Uyuşturucuya savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 17:29

Çocukları uyuşturucudan kurtarmak için çalışan Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Canan Erenözlü, kurumlarla işbirliği yapıp, mahallede madde satışını durdurdu, 30 çocuğun tedavi olmasını sağladı.

Haberin Devamı

Altındağ'ın Zübeyde Hanım Mahallesi muhtarlığına seçildiğinde, mahalledeki çocukların oyun alanlarında ‘uyuşturucu madde satışı ve kullanımı’nın yaygın olduğunu gören Canan Erenözlü, uyuşturucuya savaş açtı. Çocuklar ve aileleriyle görüşme yaparak mücadeleye başlayan kadın muhtar Erenözlü, yaşadıklarını şöyle anlattı:“Belediye Başkanı ve Kaymakam ile görüştük. Emniyete gittim, Narkotik Şube Müdürlüğü’nden çok büyük destek aldım. Polisler geldi. Çocukların uyuşturucu maddeyi kimden, nasıl temin ettiklerinden başladık. Satıcıların üzerine gittikten sonra bu sorunu yarı yarıya çözmüş olduk. Daha sona sıra tedavi aşamasına geldi. Bu aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Altındağ Kaymakamlığı’ndan destek aldık. Bu şekilde mücadelemizi devam ettiriyoruz.”

Haberin Devamı

30 ÇOCUK TEDAVİ EDİLDİ

Madde bağımlısı çocukları kurtarmak için verdiği mücadele sayesinde mahallesindeki uyuşturucu satışını önlemeyi başardıklarını da belirten Erenözlü, “Mahallede çok güzel ortak çalışmalar yapılıyor, yüzde 100 başarı da sağlandı. Şu ana kadar 30 çocuğun tedavisi yapıldı. Kendiliğinden bırakan çocuğum da çok oldu” diye konuştu.
SURİYELİLERİN CANAN ABLASI

Mahallesinde yaşayan Suriyeli sığınmacıların da yardımına koşan muhtar Ersözlü, “Şu an mahallemizde Suriyeli 100 hane var. Bir evde 10 kişi de 15 kişi de yaşıyor. Hepsi kontrollü. Nasıl kontrolü sağlıyoruz? Mahalleme gelen her Suriyelinin kaydını tutuyorum, sisteme de işliyorum. Mahallemde kaç Suriyeli var, okula giden kaç çocukları var, kaç bebekleri var, kayıtlara geçiyorum. Ben onların Canan ablasıyım” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAM EDİLMELERİ GEREKİYOR

Muhtar Canan Erenözlü, bağımlılıktan kurtarılanların istihdamının önemine işaret ederek, “Biz bu çocukları maddeden arındırdıktan sonra yine boşlukta kalıyorlar. Sonuçta bunlara kalıcı bir iş bulunması gerekiyor. Aksi takdirde yine gidiyorlar aynı ortama bulaşıyorlar. Topluma kazandıramadığımız sürece yaptıklarımız da boşa gidiyor diyebilirim” dedi. Bağımlılığın bölgede hırsızlığı da yaygınlaştırdığına dikkat çeken Erenözlü, çocuklara ve gençlere madde kullanımını bıraktırdıklarında hırsızlık oranının da düştüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!