Uyuşturucu utancı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu utancı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Altınoluk'ta yakalanan ve DGM'de yargılanan Sarı Avni lakaplı Avni Musullulu, ‘‘O zamanlar gençtim. Şimdi 57 yaşıma geldim. Bu yaşımda, esrar kaçakçılığından yargılanmaktan utanç duyuyorum’’ dedi.

Interpol tarafından, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 18 yıldır kırmızı bültenle aranırken Altınoluk'ta yakalanan ve İstanbul DGM'de esrar satmak suçundan yargılanan ‘Sarı Avni’ lakaplı Yaşar Avni Musullulu, gençlik yıllarında silah ve sigara kaçakçılığı yaptığını itiraf etti. Sarı Avni, ‘‘O zamanlar gençtim. Şimdi 57 yaşıma geldim. Bu yaşımda, esrar kaçakçılığından yargılanmaktan utanç duyuyorum’’ dedi.

İstanbul 2 No'lu DGM'de, teşekkül halinde uyuşturucu satmak suçundan açılan davanın duruşmasına, tek tutuklu sanık olan Yaşar Avni Musullulu katıldı. Yurtdışına 6 ton 282 kilo 85 gram esrarı ihraç etmek istediği gerekçesiyle yargılanan Musullulu, isnat edilen suç tarihinde Türkiye'de bulunduğunu belirterek, Tarsus, Altınoluk ve Dikili'de, Rıza Ekşioğlu kimliğiyle yaşadığını söyledi. Yurtdışına kaçırılan 6 ton 282 kilo 85 gram esrarın sahibinin Yaşar Avni Musullulu olduğunu söyleyen ve bu suçtan hapis yatan Ferda Seven'i 24 yıldır hiç görmediğini belirten Musullulu, ‘‘Seven yakalandığında, benim adımı vermiş. Bunun doğru olmadığını polisler de biliyor. Yakalandığımda, polisler bana bu suçu kabul ettirmeye çalıştılar’’ dedi. Abuzer Uğurlu'nun teşvikiyle kaçakçılık yaptığını, ancak uyuşturucu işine hiç bulaşmadığını öne süren Sarı Avni, 1980 yılına kadar İsviçre'de yaşadığını ve normal yollardan Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Musullulu, ‘‘O tarihten beri, yazları Altınoluk'ta, kışları da Tarsus Yenice'de yaşıyorum. Türkiye'de bulunduğum bu süre içinde, pek çok hayır işi yaptım. Bunlar arasında, Dikili'ye cami, Altınoluk'a sağlık ocağı ve okul bulunuyor’’ dedi. Mahkeme heyeti de, Ferda Seven'in yaşayıp yaşamadığının ve Musullulu'nun yaşadığını iddia ettiği yerlerde nasıl bilindiğinin araştırılması amacıyla, duruşmayı erteledi. Yaşar Avni Musullulu, Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de, silah kaçakçılığı suçundan yargılanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!