Uyuşturucu sanığı: Esrarı şeker hastalığıma iyi geldiği için almıştım

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu sanığı: Esrarı şeker hastalığıma iyi geldiği için almıştım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 10:35

BURSA’da polis tarafından 16 kilo esrarla yakalanan ve hakkında 'uyuştucu ticareti yapmak’ suçundan dava açılan 48 yaşındaki Musa M., "Ben şeker hastasıyım. Bu uyuştucuların hastalığıma iyi geldiğini duydum. Bu nedenle toptan aldım. Ticaretini yapmıyordum" dedi. Mahkeme heyeti tutuklu Musa M.’ye 8 yıl 4 ay hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan arkadaşı Alattin K.’yı ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri geçtiğimiz ocak ayında Merkez Osmangazi İlçesi'nde bir depoya baskın düzenledi. Alfa isimli uyuştucu eğitimi alan köpek depoda yaptığı aramada çeşitli yerlere saklanan 16 kilo 42 gram esrer ele geçirdi.

Polis, Musa M. ile elindeki siyah poşette uyuştucu bulunan arkadaşı Alaatin K.’yı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan sanıklar tutuklandı. Hakkında Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan tutuklu sanık Musa M. ile Alaatin K.’nın karar aşamasına gelen yargılamalarına devam edildi. Çıktığı son duruşmada esrarları satmak için değil şeker hastalığına iyi geldiği bulundurduğunu söyleyen Musa M., "Hakim bey ben şeker hastasıyım. Bu uyuştucuların hastalığıma iyi geldiğini duydum. Bu nedenle ismini bilmediğim Roman bir vatandaştan tümünü 5 bin lira gibi ucuz bir fiyata satın aldım. Satmayı düşünmüyordum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yargılama aşamasında tahliye edilen tutuksuz sanık Alaattin K. ise taşıdığı siyah poşetin içersinde uyuşturucu olduğunu bilmediğini belirtip suçsuz olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti Musa M.’ye ’Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti cezayı 8 yıl 4 aya düşürdü. Aynı davada yargılananan Alattin K. ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Alatti nK., cezasının Yargıtay tarafından onaylanması halinde cezaevine konacak. (Halil ÖZÇOBAN/BURSA - DHA)

Uyuşturucu sanığı: Esrarı şeker hastalığıma iyi geldiği için almıştım



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!