'Üyelerimiz cadı avına dahil edildi'

Güncelleme Tarihi:

Üyelerimiz cadı avına dahil edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 16:30

'Üyelerimiz cadı avına dahil edildi'

Haberin Devamı

 Eğitim-Sen Tarsus Şubesi Başkanı Yasemin Yücel, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturmanın 'cadı avına dönüştürüldüğünü' önce sürerek, "Ne yazık ki sendika üyelerimiz de bu cadı avına dahil edilmiştir" dedi.
Basın toplantısı düzenleyen Yasemin Yücel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma dalgasının çeşitli tedirginliklere yol açtığını ifade ederek, "şunları söyledi:
"29 ve 30 Ağustos tarihlerinde yapılan tebligatlarda Mersin Valiliği onayı ile kamuda çalışan 398 kişi, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ/PDY terör örgütüne ait olan özel eğitim kurumlarında çocuklarını okuttukları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. Görevden uzaklaştırılanlardan 146'sı Tarsus'ta bulunan okullarda görev yapmaktadır. Bunlardan açığa alındığı bilgisi elimize ulaşan üye sayımız 9 dur. Bu üyelerimizin tamamının sendikamızdaki üyeliği 13 yıl ve üzeridir. Arkadaşlarımız, bugüne kadar sendikamızın yürüttüğü laik,bilimsel demokratik eğitim mücadelesine katkı sunmuş sendikamızın tüzüğüne ve ilkelerine inanmış üyelerimizdir."
Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!