UÜ Tıp Fakültesi'nde 35 kilo zayıfladı karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

UÜ Tıp Fakültesinde 35 kilo zayıfladı karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 14:20

UÜ Tıp Fakültesi'nde 35 kilo zayıfladı karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - KARACİĞER yetmezliği tedavisi gören ve aşırı kiloları yüzünden karaciğer nakli yapılamayan 54 yaşındaki Seyfettin Kartal tam 35 kilo zayıfladıktan sonra başarılı geçen nakil sonrası sağlığına kavuştu. Uludağ Üniversitesi TIp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat olan Kartal, "Oh dünya varmış" dedi.

Bursa'da yaşayan ve aşırı alkol  alan 140 kilo ağırlığındaki Seyfettin Kartal rahatsızlanıp doktora gidince kendisine "Siroz" tanısı kondu. Yaklaşık üç yıldır gittiği hastanelerde doktorların nakil için zayıflamasını istediği Seyfettin Kartal istenilen kiloya gelemeyince ameliyat edilemedi. Bursa'da, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gelen Seyfettin Kartal doktorlar ile görüştü. Uzmanların, mutlaka kilo vermesi için ikna ettiği Kartal, kısa sürede 35 kilo zayıflamayı başardı. Kartal,  UÜ Tıp Fakültesi Dekatın Prof.Dr. Ekrem Kaya tarafından, kadavradan alınan karaciğerin kendisine nakledilmesi sonucu sağlığına kavuştu.

Ameliyatın ardından kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Kartal, “Alkole bağlı siroz oldum. 140 kiloydum. Doktorların tüm ısrarına rağmen kilo veremedim. Sonunda beni ikna ettiler ve başarılı bir ameliyat ile sağlığıma kavuştum. Çok rahatladım" dedi.

SAĞLIKLI GÜNLER ONU BEKLİYOR

UÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya ise hastanın 54 yaşında olduğunu ve şişmanlığa bağlı olarak karaciğer sirozunun geliştiğini söyledi. Hastanın 140 kilo ağırlığında olduğunu belirten Prof.Dr. Kaya, "Kendisine, 30-40 kilo vermesi durumunda,  nakil yapabileceğimizi ifade ettik. O da iradesini gösterdi. Uğraştı, çalıştı ve dediğimiz kadar zayıfladı. Biz de onu karaciğer nakil listesine aldık. Başarılı bir nakil oldu. Şuanda sağlığına kavuştu. Gelecek iyi günler onu bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!