Uşak'ta tarih, doğa ve kültür 'Kent Park'ta birleşecek

Güncelleme Tarihi:

Uşakta tarih, doğa ve kültür Kent Parkta birleşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 14:00

Uşak'ta tarih, doğa ve kültür 'Kent Park'ta birleşecek

Haberin Devamı

UŞAK Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın mega projeleri içinde yer alan Kent Park Projesi kapsamında şehir merkezindeki, depreme dayanıksız ve eğitime elverişsiz öğretim kurumlarının kaldırılacağı bildirildi.

110 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan proje ile Uşak yeni bir meydana kavuşacak. Doğa örtüsünün korunduğu proje kapsamında tarihi yapılar restore edilerek hizmete açılacak. Tarih ve doğa, eski ve dayanıksız binalardan arındırılarak, sosyal donatılarıyla yepyeni bir park ortaya çıkacak.

Kent Park projesi kapsamında bölgedeki üç okulun taşınma işlemlerinde son aşamaya gelindiğini ifade eden AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kent Park Projesi kapsamında üç okulumuzu taşıyoruz. İlk olarak Anadolu Kız Meslek Lisesi ardından Uşak Lisesi'ni yeni ve modern binasına taşıdık. Şimdi de Uşak Kanuni Sultan Süleyman Meslek Lisesi'ni yeni binasına taşıyoruz. Projenin biran önce hayata geçirilmesi için belediyemiz tüm kamu kurumlarıyla ortaklaşa çalışıyor" dedi.

DOĞA ÖRTÜSÜNÜN HAZIR OLMASI PROJEYE HIZ KATACAK

Kent Park Projesini kapsayan alanda yeşil alanların hazır olmasının projeye hız katacağını vurgulayan Başkan Cahan, bölgedeki ağaçların tamamının muhafaza edileceğini dile getirdi. Başkan Cahan şöyle devam etti:

"Uşak bilindiği üzere deprem kuşağında yer alıyor. Proje alanındaki binalar eski ve depreme dayanıksız olduğundan öncelikle eğitim kurumlarını modern, dayanıklı ve sosyal donatılara sahip yeni binalarına taşıyoruz. Eğitimimizin daha kaliteli olması için hassas bir şekilde hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ederek desteklediği projede değişim yıl sonuna kadar büyük ölçüde tamamlanacak."

Kent Park projesi alanında yer alan tarihi binaların restore edileceğini ifade eden Cahan, "Projemize yıkılan eski adliye binasından başladık. Binayı yıkıp kaldırırken mevcut doğal yapıya zarar vermedik. Ağaçların ve doğal yapının korunmasına özen gösteriyoruz. Bununla birlikte alan içinde yer alan koruma altındaki Milli Eğitim Müdürlüğü binası ile Endüstri Meslek ve Kız Meslek Liseleri'ndeki birer bina restore edilecek. Tarihi nitelikteki binalarımız da projemiz içinde yerini koruyacak. Proje kapsamında korunacak tarihi mekanlar Uşak'ın kültürel değerlerini de ortaya çıkaracak. Proje kapsamında kurumların çeşitli bölgelere dağıtılması, şehir içindeki araç trafiğini de rahatlatacak. Bölgeye ayrıca yer altı otoparkı da yapılarak otopark sorununa da önemli bir çözüm sağlanmış olacak" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!