Uşaklılar Yörük şenliğinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uşaklılar Yörük şenliğinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:39

Uşaklılar Yörük şenliğinde buluştu

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi'nce bu yıl 12'ncisi düzenlenen Bulgazdağı Yörükleri Şenliği'ne binlerce vatandaş katıldı.

Uşak Belediyesi'nin organizasyonunda Üzeyir Yaylası'nda düzenlenen şenliğe; Uşak Valisi Ahmet Okur, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve çevre kentlerden Yörük beyleri ile çok sayıda kişi katıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, şenlik alanına getirilen deve ve atlara bindi. Yerel sanatçı konserleriyle güzel bir gün geçirdi. Erkekler halat çekmede, kadınlar da çuval yarışında ter döktü. Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli, Banaz'dan Üzeyir Yaylası'na koşarak geldi. Yeniceli yanında getirdiği Türk Bayrağı'nı öperek Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a teslim etti. Konuşma yapan Başkan Cahan, Yörük kültürünü en iyi şekilde yaşatmak için çaba gösterdiklerini belirterek, şehit haberleri nedeniyle iptal ettikleri konseri hpatırlattı, "Geçen yıl Yörük Beyi olarak seçildim. Yörük Şenliği'ne yakışır bir eğlence tertiplemiştik. Gülben Ergen'i burada sahneye çıkartacaktık. Ama maalesef aldığımız şehit haberleri nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bundan sonra da öz kültürümüzü yaşatacak etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

İstanbul'un fethedildiği tarihte bu anlamlı etkinliği düzenlediklerine dikkat çeken Cahan, şöyle konuştu:

"Bugün İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümüdür. Biz şenliğimizin tarihinin özellikle bugün olmasını istedik. Rabbim'den niyaz ediyoruz ki bu fetihler daim olsun. Bundan sonra fetihler yapmayı bize nasip etsin. Başta Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, orada şehit olan ecdadımız ve bugüne kadar şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Yörüklerin yurdun kazanılmasındaki öneminin altını çizen Uşak Valisi Ahmet Okur ise, "Anadolu'nun fethinde Yörüklerin çok büyük etkisi vardır. Özellikle Balkanlar üzerinden gelen Yörükler, Anadolu'nun kazanılmasında büyük etki sağlamıştır. Anadolu'nun tamamının fethinde ve Osmanlı'nın kuruluşunda da hep Yörükler vardır. Bir yerde Yörükler varsa vatanın emniyetinden asla şüphe edilmez. Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen operasyonlarda mücadele eden emniyet güçlerimiz de hep Yörüklerimizdir" dedi. Konuşmaların ardından sahne alan yerel sanatçılar birbirinden güzel şarkıları ile şenliğe katılanlara güzel vakit geçirtti. 2017'de Yörük Beyi ise AK Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı seçildi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!