Uşak Üniversitesi'nde sinema söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

Uşak Üniversitesinde sinema söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 16:29

Uşak Üniversitesi'nde sinema söyleşisi

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Yönetmen İsmail Güneş ile Türk sineması üzerine söyleşi düzenlendi.
Uşak Üniversitesi Sinema Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Rektör Sait Çelik, Yönetmen İsmail Güneş ve ünlü kurgucu Mevlüt Koçak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Söyleşide sinema serüvenlerini anlatarak Türk sineması ile ilgili görüşlerini paylaşan yönetmen İsmail Güneş, şu an Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen ve Nisan 2017'de gösterime girecek 'Kervan 1915' isimli filmin yönetmenliğini yaptığını, hayatının 30 yılının yönetmenlik yaparak geçtiğini söyledi. Güneş, şöyle konuştu:
"Sinema sektörüne 1977 yılında Sakar Şakir filminde asistanlık yaparak başladım. O yıllar hafif meşrep film furyası nedeniyle sinemamızın ağır darbe aldığı yıllar oldu. O zamanlar bir tek kanal vardı ve seyirci eve çekildi. Ticari filmler dediğimiz filmlerinde hayatımızdan çıkması, sinema seyircisinin salonları terketmesi, televizyon filmleri ve televizyon dizilerinin ortaya çıkması, televizyon kanalların çoğalması sinemamızı sekteye uğrattı. Ayrıca sinema solanlarımızı yabancı filmlere kaptırdık. Yabancı film ve dizilerin, özellikle Amerikan film ve dizilerin sürekli sinemalarda ve televizyonlarda yer bulması Türk sineması adına hiç de iyi olmadı."
Türk Sineması'nın günümüzde komedi filmlerine seyirci bulduğuna dikkat çeken Güneş, bir şekilde insanları düşünmeye sevk eden, bir şey anlatmaya çalışan filmlerin gişe bulamadığını, bunun Amerikan sinemasının ve dizilerinin seyircileri asimile ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Söyleşi sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Yönetmen İsmail Güneş'e üniversite plaketi verdi.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!