Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş’ın Kadir Gecesi Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş’ın Kadir Gecesi Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 13:04

Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş'ın Kadir Gecesi mesajı.

Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş, yaptığı basın açıklamasında Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı şeklinde bildirildiğini ifade ederek bu gecenin önemi ve yapılacak ibadetler konusunda da bilgiler verdi.
Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş; “Manevi arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme mevsimi olan mübarek Ramazan ayını uğurlarken, 13 Temmuz 2015 Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Kitabımızda “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi Kuran’ın indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Yüce Allah bu gece müstakil bir sure indirerek şöyle buyurmaktadır: “Biz O’nu (Kuran’ı ) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.”
Müftü Altındaş açıklamasına şöyle devam etti; “Kadir Gecesi’nde inmeye başlayan Kuran-ı erim, insanın dünya ve ahret mutluluğunu sağlamayı hedefler. Aklımızı ve gönül dünyamızı aydınlatır, manevi varlığımızı karartan her türlü kötülü ve olumsuzluktan bizleri arındırır. Ahlaki değerlere yöneltir, huzurlu bir ruh yapısına ulaştırır. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim’in özünde; aydınlık bir hayat, huzur dolu bir kalp, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma, adalet, dostluk, ilim, irfan, ahlak ve erdemlilik vardır. Ramazan Ayının manevi ikliminde eda ettiimiz ibadetlerimizin, hayırlarımızın ve güzel hasletlerin kazanımlarını pekiştirmek için Kadir Gecesi önemli bir fırsattır. Bu nedenle manen bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen, dolayısıyla yaklaşık 80 küsüsr yıllık bir insanın ömrüne bedel olan bu geceden gerektiği şekilde istifade etmeye çalışalım.” Dedi.
Müftü Fuat Altındaş Kadir Gecesi ‘nde yapılacak ibadetleri de şöyle anlattı; “ Kadir Gecesi’ni namaz kılarak, Kuran-ı Kerim okuyarak, tövbe istiğfar iederek, kendi nefsimiz, ailemiz, milletimiz, İslam alemi ve insanlık için dua yaparak değerlendirelim. Kim Kadir gecesinin faziletine inanarak ve alacağı sevaba Allah’tan bekleyerek ibadet ile geçirirse günahları bağışlanır. Bize manevi derinlinde arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve geceler yaşantımızda kalıcı değişiklikler meydana getirmediği müddetçe tam anlamıyla idrak edilmiş sayılamaz. Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir hususu olduğu bilinmeli her ayı ramazan ve her gün ve Geceyi de Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret göstermeliyiz. Dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgiyi saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği, beraberliği daim kılmalı, yetimlerin kimsesizlerin fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, zekat ve fitrelerimizle onlara yardım elini uzatmalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu ramazanda “Vakit iylik vakti Bu ramazan ve Her Zaman” sloganıyla kimsesizlerin kimsesi olma konusu öne çıkarılarak işlenmeye, halkımıza anlatılmaya çalışılmıştır. Halkımızın zekat ve fitnelerini Müftlüğümüz Diyanet Vakfı şubesi aracılığı ile yurt içinde ve yurt dışında muhtaç olan kardeşlerimize ulaştırmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Kadir Gecesi’ni tebrik eder, ilimize memleketimize, milletimize İslam alemine bilhassa bu mübarek günlerde çevremizdeki komşu İslam ülkelerinde çileli sıkıntılar ve İsrail zulmüyle Gazze’ de sıkıntı çeken kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!