Uşak, en mutlu 9'uncu şehir

Güncelleme Tarihi:

Uşak, en mutlu 9uncu şehir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 13:24

Uşak, en mutlu 9'uncu şehir

Haberin Devamı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ülke genelinde mutluluk endeksi yüksek olan illeri belirlemek için yaptığı araştırmada Uşak, 9'uncu oldu.

TÜİK, en mutlu şehirleri açıkladı. Uşak, mutluluk endeksi yüksek olan kentler arasında yüzde 72.34'lük oranla en mutlu kentler arasında ilk 10'da yer aldı. TÜİK'in araştırmasına göre, mutluluk endeksinin şampiyonu yüzde 76.66 ile Sinop olurken, Afyonkarahisar ikinci ve Bayburt ise üçüncü oldu. Sıralama, Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Siirt, Uşak ve Şırnak şeklinde oldu. İlk 10 il arasındaki Uşak'ın yüzde 72.34'ü mutlu olduğunun açıklandığı istatistikte İstanbul 50, İzmir 51 ve Ankara 64'üncü sırada yer aldı. Tunceli, Osmaniye, Diyarbakır, Antalya ve Hatay ise son sıralarda yer aldı.

Araştırmayı değerlendiren Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, geçen yıl TÜİK'in yaptığı yaşam endeksi araştırmasında da, kentin sosyal yaşam alanında ikinci olduğunu hatırlattı. Cahan, "Yapılan fiziki ve sosyal yatırımlar, rakamlara yansıyor. Belediye, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda ilimize önemli ölçüde yatırım yapılıyor. Sadece kent merkezinde değil kırsal alanda da ciddi çalışmalar var. Mutlu aile ve mutlu şehir anlayışıyla hizmetlerimiz devam edecek. Bu yıl Uşak'ı futbolda şampiyon yaptık, inşallah önümüzde yıl da mutluluk liginin şampiyonu biz olacağız" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!