Uşak Belediyesi 2'inci çocuk festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Uşak Belediyesi 2inci çocuk festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 18:05

Uşak Belediyesi 2'inci çocuk festivali başladı

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği çocuk festivali, nostaljik otomobiller ve çocukların katılımıyla renkli başladı.

Uşak Belediyesi'nin hava muhalefeti nedeniyle bu haftaya ertelediği 2'inci Çocuk Festivali, belediye önünde oluşturulan kortej yürüyüşüyle başladı. Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ın da katıldığı etkinlikte, Diriliş Ertuğrul'u temsil eden bir gösteriyle festivalin ilk oyunu sergilendi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çocukların milli ve manevi değerler doğrultusunda yetişmesinin önemine değinerek, Türkiye'nin emin adımlarla 2023 hedeflerine doğru ilerlediğini kaydetti. Cahan, "Türkiye, dünyaya yön veren, barışı ve sevgiyi inşa eden bir ülke olacak. Bunlar, bizim yarınımız olan yavrularımızla sağlanacak. Kendi gücünün farkında olan bir toplum haline geldi. 2002 yılından önce çocukların hayal dünyası yabancı karakterlerle doluydu. Yani hayal ürünü bir çizgi karakterimiz dahi yoktu. Hayal ürünlerimizi dahi emperyalist devletler hazırlıyordu. Çok şükür bugün kendimize has motiflerimiz var. Tüm çocuklarımızın gönüllerince eğlenerek bu haftanın tadını çıkarmalarını istiyorum" dedi.

Uşak Belediyesi 2'inci Çocuk Festivali, Ata Park'ta 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!