Urla'da Zafer Bayramı kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Urlada Zafer Bayramı kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 13:47

Urla'da Zafer Bayramı kutlaması

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94’ncü yıl Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Hacı Salihoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumları ve Urla Halkı katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Kaşka, "Vatanımızın üzerinde kara bulutların gezdiği, işgalci devletlerin yurdumuzu esir aldığı o kötü zamanda Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekûn bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan Ulu Önderin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli askeri ve siyasi sonuçları olmuştur. Bu zafer ile Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnızca askeriyle değil milletiyle de savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Yıldıztepe Şehitliği ziyaret edilerek, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk ve Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından çelenk bırakıldı. Kutlamalar Urla Kaymakamlığında tebriklerin kabulü ve kokteyl ile son buldu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!