Urla'da Arnavut böreği şenliği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Urlada Arnavut böreği şenliği yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 11:43

Urla'da Arnavut böreği şenliği yapıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla ilçesinin kırsal Gülbahçe Mahallesi'nde, 'Arnavut Böreği Şenliği' düzenlendi.

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen şenliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş, meclis üyeleri, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Gülbahçe Muhtarı Alaattin Bulut, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte kurulan stantları gezen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Her köyümüzde kendine has, kimliğine uygun etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Yüzünüzün güldüğünü görmek beni daha da mutlu ediyor. Gücümüze güç katan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Kadınlarla da buluşan Uyar, bütün kadınların anneler gününü kutladı.

Urla'nın gastronomi turizmi yönünden oldukça zengin bir bölge olduğunu belirten Urla Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş ise "Bu geleneksel lezzeti gelecek nesillere aktarmayı, yerel lezzetlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmayı hedef bilerek çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Şenliğin, köylerinin tanıtımı için çok önemli olduğunu dile getiren Gülbahçe Muhtarı Alaattin Bulut, şenliği daha da geliştirerek sürdüreceklerini söyledi.

Tüm şehit annelerinin, Soma'da hayatını kaybeden madenci annelerinin anneler gününü kutlayan Dernek Başkanı Gürol Türkmentepe de şenliğin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halk dansları gösterileri ve Gülbahçe 'Gül Kadın Korosu' ile renkli görüntülere sahne olan şenlik, Gamze Matracı'nın konseri ile son buldu. Vatandaşlar, Matracı'nın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek, dans etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!