Urla Bağ Yolu projesinini tanıtımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Urla Bağ Yolu projesinini tanıtımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 13:42

Urla Bağ Yolu projesinini tanıtımı yapıldı

Haberin Devamı

Her adımda tarih var

URLA'da, 2'nci Uluslararası Enginar Festivali'nin başladığı günün akşamında önemli bir de tanıtım gerçekleştirildi. Yedi üreticinin birleşip hayata geçirdiği Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin, "Her adımda tarih var" sloganıyla başlattığı Urla Bağ Yolu Projesi'nin lasmanı da, Urla Şarapçılık'ta gerekleştirildi.

Urlalı üreticilerin kurduğu Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, "Her adımda tarih var" sloganıyla Urla Bağ Yolu Projesi'ni başlattı. Projenin lasmanı da, Urla Şarapçılık'ta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Uzunada Komutanı Albay Necati Koray Salar, Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, şarap üreticileri ve Bağcılık Derneği Başkanı Can Ortabaş, belediye meclis üyeleriyle Enginar Festivali için lezzet ustaları katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında, Can Ortabaş, Urla ve Urla'daki bağcılıkla ilgili sunum yaptı. Sunumunda, önceden bağların olduğu yerlerin bembeyaz toprak olduğunu anlatan Can Ortabaş, "15 yıllık hayalimdi. Burada ağaç bile yoktu. Şimdi ise her yer yemyeşil. Buralarda binlerce yıl önce de bağcılık yapılmış. Biz o geleneği devam ettirmek istiyoruz. Çünkü yarımada toprakları buna çok müsait" dedi.

YERELİN KALKINMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Can Ortabaş'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Germiyan'da ekmek festivali, Nohutalan'da kavun festivali, Urla'da enginar festivali, Özbek'te balık festivali yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yerelin kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İlk defa küçükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Önce bu konuda ailelere eğitim verdik. Eğitimin ardından ise dağıtımı yaptık. Ve bunu yaygınlaştırarak sürdürüyoruz. Arazi yollarının hepsini asfaltladık. Soğuk hava tesisi istiyorum diyene soğuk hava deposu yaptık. Yarımada projelerimiz sadece İzmir'i değil ülkemizi kalkındıracaktır. Urla'da Urlalılar konuşur, Çeşme'de Çeşmeliler konuşur ama ben sadece 171 bin hektar Yarımadayı topyekün kalkındırmayı konuşuyorum. Başardık ve inandık. Bugün İzmir'de hangi siyasi partiden, nerden gelirse gelsin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanına 4 milyon 250 bin İzmirli inanıyor. Bunu 8 - 10 sene de sağladık. Güven ortamını oluşturduktan sonra ve kol kola girdiğimizde, iyi niyetle samimiyetle, aklı ve bilimi rehber alarak çalıştıktan sonra başaramayacağımız hiçbir konu ve proje yoktur" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTO





 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!