Üreticilerden yumurta açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Üreticilerden yumurta açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 14:58

Üreticilerden yumurta açıklaması

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- İÇ Anadolu'nun önemli yumurta üreticilerinden Hüseyin Gönlüaçık, Türkiye'de zehirli yumurta olmasının söz konusu olmadığın ve spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi.
Hollanda ile Belçika'nın başı çektiği bazı Avrupa Birliği ülkelerinde görülen ve kısa sürede 24'ü AB üyesi toplam 40 ülkeye yayılan böcek ilacı Fipronil bulaşmış yumurtalara Türkiye'de de rastlandığı iddia edildi. Ancak bu iddia Türkiye'deki yumurta üreticileri tarafından yalanlandı. Çiftçiler Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gönlüaçık, Türkiye'de yumurta üretiminin son derece sağlıklı bir ortamda yapıldığını ve daima kontrol altında tutulduğunu belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin ülkedeki bütün kümeslerden çok kısa aralıklarla numuneler aldığını, bu numunelerin üniversite laboratvuarlarında incelendiğini, sadece bir laboratuvarda değil, farklı laboratuvarlarda incelemelerin yapıldığını belirterek, “Bakanlığımız bu konuda çok hassas davranmaktadır. Avrupa'da meydana gelen zehirli yumurta krizinin ülkemizle bir ilgisi bulunmamaktadır. Kasıtlı haberlerin son dönemlerdeki siyasi gerginliklerin ürünü olabilir. Türkiye rekabet ettiği pazarlarda yumurta satışını yüzde 15 artırmıştır, belki bu da bir etkendir" edi.
ÜRETİMDE AVRUPA'DAN İLERİDEYİZ
Türkiye'de beyaz et sektörü ve yumarta sektörü bakımından kullanılan teknolojinin Avrupa'dan çok daha ileride olduğunu belirten Hüseyin Gönlüaçık, “Avrupa bu sektörden çekilmek istiyor. Çünkü çalıştıracak eleman bulamıyor, bulsa bile çok pahalıya mal oluyor. Diğer giderlerle birlikte Avrupa ülkelerindeki üretim çok yüksek fiyatlara çıkıyor. Dolayısıyla Avrupa sektörden çekilmek istediği için yeni yatırımlar yapmıyor ve böylece ellerindeki teknoloji de eskimiş durumda. Fakat Türkiye farklı. Sektörde genç ve dinamik bir yapı var. Teknoloji bakımından Türkiye, Avrupa'dan daha ileride" dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!