Unvanların hepsi gitti

Güncelleme Tarihi:

Unvanların hepsi gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 13:42

Sarı-morlar, Avrupa’da 8. maçında ilk kez sahadan mağlup ayrılıp, liderliği Villareal’e kaptırdı. Takım, bu sezon resmi maçlarda, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay da Avrupa kulvarındaki 20. karşılaşmasında yenilgi ile tanıştı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’ndeki 8. maçında mağlubiyetle tanışan Osmanlıspor’un bu sezon resmi maçlardaki yenilmezlik serisi sona erdi. Başkent ekibi, L grubundaki ikinci maçında deplasmanda İsviçre’nin Zürih takımına 2-1 yenildi. Osmanlıspor’un bu maçtaki golünü, yeni transferlerden Adam Maher attı. Bu sonuçla mor-sarılılar, Avrupa’daki 8. maçında ilk kez yenildi. Başkent ekibi, Süper Ligde de geride kalan 5 maçta hiç kaybetmemişti. Mor-sarılılar, 2. ön eleme turunda Moldova’nın Zimbru takımını 2-2 ve 5-0’lık skorlarla turun dışına iterken, 3. ön elemede Estonya’nın Nomme Kalju takımı ile eşleşti. Osmanlıspor, Estonyalı rakibini, 1-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup ederek, adını play-off turuna yazdırdı. Play-off turunda Danimarka’nın Midtjylland ekibi ile eşleşen Osmanlıspor, deplasmandaki ilk müsabakayı 1-0, rövanş karşılaşmasını ise 2-0 kazanarak, gruplarda mücadele etme hakkını elde etti. Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki ilk maçında ise konuk ettiği Romanya’nın Steaua Bükreş takımını 2-0 yenmeyi başardı. Zürih karşısına grup lider olarak çıkan Osmanlıspor, bu yenilginin ardından koltuğu Villareal’e kaptırdı. İki takım, gruptaki üçüncü maçta, 20 Ekim’de Ankara’da karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

FİZİKSEL VE RUHSAL DİRENCİMİZ GELİŞMELİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da yönettiği takımlarla çıktığı Avrupa sahnesinde ilk yenilgisini aldı. UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzonspor ve Osmanlıspor’un başında çıktığı 19 maçta, 15 galibiyet ve 4 beraberliğe imza atan Akçay, takımının Zürih’e 2-1 mağlup olmasıyla, 20. maçında yenilgiyle tanıştı.
Akçay, maçla ilgili değerlendirmesinde, “Futbolda kötü oynamak da var. Biz o hakkımızı kullandık” dedi. Akçay, zor olacağını bildikleri bir maça çıktıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Konsantrasyonumuz ve dikkatimiz oldukça kötüydü. İkinci yarı müsabakayı geri çevirmek için mücadele ettiysek de gerek rakibimiz, gerekse süre buna müsaade etmedi. Rakibimizi kutluyoruz. Oyuncularımızı çok da suçlayamıyorum. Haftada 2 müsabaka oynuyoruz. Yeni tanıştığım bir sistem bu. Gerek fiziksel gerek ruhsal direncimizi biraz daha geliştirmeliyiz. Futbolcular, Süper Lig’de Fenerbahçe ile oynayacakları maçı daha fazla düşündü. Biz müsabakayı ilk yarıda zaten kaybetmiştik. İkinci yarıdaki çabalarımız yetmedi. Umarım Fenerbahçe maçında bunu telefi ederiz, edecek gücümüz var. Oyuncularımıza güveniyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!