Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar canlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar canlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 15:36

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar canlanıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA)- ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve sanat dallarını açtığı kurslarla yeniden canlandırmaya çalışıyor.
Büyükşehir Belediyesinin Sanat Sokağında açtığı kurslarında insanlar hem kursiyerler meslek sahibi oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat buluyor. Kurslara her yaş gurubundan çok sayıda vatandaş katılıyor.Birçok sanatın topluma kazandırılmasında verilen kursların önemine değinen ebru sanatı kurs öğretmeni Ömer Sabuncu, "Sanat Sokağımız Büyükşehir Belediyemizin desteği ile geçen yıl açılmıştır. Sanat Sokağımızda ciddi anlamda çocuklara, gençlere ve büyüklere yönelik kurslarımız mevcuttur. Kurslarımızın amacı, gençlerimizi geleceğin sanatçısı olarak yetiştirmektir" dedi.
Şanlıurfa’da kuşakları birleştiren Sanat Sokağının küçük yaştaki kursiyerlerinden Esmanur Çimenoğlu ise "Yaptığım ebru çalışmalarımdan 3 tanesi sergilendi. Ebru sanatını ve burayı seviyorum. Büyüdüğümde de ebru sanatçısı olmak istiyorum. Bu kursu açtıkları ve ücretsiz bir şekilde bizlere sunduğu için Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Ayrıca Sanat Sokağında ebru, resim, keman, bağlama, gitar, ney, hüsn-i hat, tezhip, gümüş ve takı tasarımını öğrenen kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların, kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğüne mesai saatleri içerisinde müracaatta bulunmaları gerektiği belirtildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!