Ünlü mankenler Tokat yazmalarını tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Ünlü mankenler Tokat yazmalarını tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 13:58

Ünlü mankenler Tokat yazmalarını tanıtacak

Haberin Devamı

Halil İbrahim Yel, TOKAT,(DHA) -TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 18-20 Mayıs tarihleri arasında Tokat’ta yapılacak olan ‘’Geleneksel El Sanatları Yavaş Moda Günleri ve Türkü Bayramı’’ ile birlikte 600 yıllık yazma tarihinde sahip olan Tokat’ı ünlü mankenler ile birlikte tanıtılacağını söyledi.
18-20 Mayıs tarihleri arasında Tokat’ta ilki yapılacak olan Geleneksel El Sanatları Yavaş Moda Günleri ve Türkü Bayramı hakkında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu basın açıklaması yaptı. Tokat'ın tanıtımına katkı sağlayacak olan Yavaş Moda günlerinde değişmeyen geleneksel olan yazma motiflerinin sergileneceğini kaydeden Belediye Başkanı Eroğlu, ''Şehrin tanımı için yavaş moda günlerini önemsiyoruz. Cumhuriyet Meydanın düzenlenecek defilede 15 manken geleneksel motiflerin yer aldığı kıyafetleri sergileyecek. 19 Mayıs'da ise Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek olan programın ardından Gaziosmanpaşa Stadyumuna yürüyüş yapılacak. Cumhuriyet Meydanında Tokat ile birlikte Edirne, Manisa, Kırşehir, Ankara, Erzurum, Trabzon ve Silifke'den 7 bölgeden gelecek ekipler Türkülerle kendi yörelerine ait oyunları sergileyecek. Pazar ilçesinde ise Ballıca Mağarasında defile düzenlenecek. Cumartesi günü ise halk oyunları ve türkü ekiplerinin gösterilerinin ardından ödül töreni olacak. Ayrıca el sanatları ve türkü konularında panel düzenlenecek. Ardından yazma, Tokat gravürleri ve Tokat kapı tokmakları resim sergisi yapılacak. Bu festival vesilesi ile el sanatlarımızı, kültürümüzü ortaya çıkartmış olacağız ve tarihi mekânlarımızı tanıtacağız'' diye konuştu.  
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır ise ünlü mankenler Şebnem Schaefer ve Günay Musayeva ile birlikte 15 mankenin Türkiye genelinde desinatörler arasında geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada Tokat yazma motiflerini taşıyan 36 kıyafeti sergileneceğini söyledi. 

 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!