Ünlü islam alimi, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun da katıldığı etkinlikle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü islam alimi, Mahmut Ustaosmanoğlunun da katıldığı etkinlikle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 20:47

Ünlü islam alimi, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun da katıldığı etkinlikle anıldı

Haberin Devamı

Zafer TOKUŞ - Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA) - ADAPAZARI'nda,  islam alimi Ebu Mansun Muhammet El Maturidi için 10 bin kişinin katılımıyla anma töreni düzenlendi. İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun katılımcıları selamladığı etkinlikte, bir de protesto yaşandı.
Adapazarı Atatürk Stadı'nda Arafat Derneği tarafından İslam Alimi Ebu Mansur Muhammet El-Maturidi'yi anmak için düzenlenen programa çevre illerden gelenlerle birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Katılımcılar, tribünlerin yanı sıra saha içerisine konulan sandalyeleri de doldurdu. Kuran-ı Kerim'in okunduğu etkinliğe Sapanca'dan katıldığı belirtilen bir kişi, Mahmut Ustaosmanoğlu için hazırlanan platformun en önünde otururken bir anda ayağa kalkarak bağırmaya başladı. Hakaretler eden yaşlı adam, görevliler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yaşlı adam daha sonra alanın ortasına oturup programı takip etti. 
Programa yaklaşık 3 saat gecikmeli katılan İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, minibüsle stadyuma girdi. Tekerlekli sandalye ile kendisi için hazırlanan platforma çıkan Ustaosmanoğlu, yaklaşık 20 dakika boyunca katılımcıları selamladıktan sonra tekrar minibüsle stadyumdan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!