Üniversitenin bayat ekmekleri sokak hayvanları için toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin bayat ekmekleri sokak hayvanları için toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 17:29

Üniversitenin bayat ekmekleri sokak hayvanları için toplanacak

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencilerinin talebi üzerine kampüste bulunan yemekhanelere 'bayat ekmek toplama kutusu' koydu. Kutularda toplanacak bayat ekmekler barınakta yaşayan hayvanlar için kullanılacak.
AİBÜ Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk dersi kapsamında toplumsal duyarlılığa dikkat çekerek yemekhanelerde ekmek israfını önlemek için Bolu Belediyesi'nden yardım talebinde bulundu. Öğrencilerin talepleri üzerine Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gölköy Kampüsünde bulunan yemekhanelere bayat ekmek kutuları keyrelştirdi. Bugün öğle yemeği için yemekhaneyi kullanan öğrenciler, yemek tepsilerinin yanına konulan kutulara artan ekmeklerini atarak projeye destek verdi.
Öğrencilerden Mete Yağmur, "Hocamızın da görüşlerini alarak biz bu projeye gönül verdik. Bolu Belediyesi’ne başvurduk. Sağ olsunlar belediyeden gelen bir ekip israf edilen ekmekler için farkındalık oluşturma adına bu projeyi hayata geçirdi. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra yemekhanede artan ekmeklerimiz çöpe gitmeyecek ve bu sayede sokaklarda veya barınakta yaşayan hayvanların yiyecek ihtiyaçları karşılanacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!