Üniversitelinin en zor sınavı: komşular!

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelinin en zor sınavı: komşular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 10:54

Komşu komşunun külüne, öğrenci komşunun wifi’sine muhtaçtır!

Haberin Devamı

Bu hafta sizlere ilişki durumu sayfamızda öğrencinin yer geldiğinde sevgilisinden bile çok gördüğü komşularıyla ilişkisini fevkaladenin fevkine çıkarması için tüyolar verdik. İlişki durumu bu hafta komşu ilişkilerinin durumunu anlatmak için vuruyor sazına.

 

Öğrenci evi; tüm yemeklerin makarna, pilav ve patates kızartması etrafında döndüğü, anne baba evinde yapılmayan ekonominin kralının yapıldığı, “Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Beyciğim,” tesellisiyle komşuluk ilişkilerinin yaşandığı, max. 80m2 dairedir.

 

Şehir dışında üniversite kazanan öğrencinin, ilk sene yurtta başlayan macerası, gerek ortamı gerekse rahatlığıyla, öğrenci evi özlemiyle içten içe dolmaya ve onu cezbetmeye başlar.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalara göre her beş öğrenciden biri geçimini devletin verdiği kredi ile sağlıyor. Hal böyle olunca bir öğrencinin ilk ödevi tasarruf sanatını öğrenmek olur. Öğrenci evinin oluşmasında üç ana kriter önemlidir; kirası, okula uzaklığı ve ev sahibi. Bu üç kriteri sağlayan öğrencinin artık başını sokacak bir evi vardır.

 

Eski zaman öğrenci evlerine göre, çoğunlukla ailelerin yaşadığı apartmanlar da artık öğrencilere daha bir sempatiyle, “Ay benim oğlan da Konya’da mühendislik okuyor çocuğum, ne ihtiyacınız olursa çalın kapımı” empatisiyle dolmaya başladı. Yaşasın! Artık bir komşu teyzeniz de var ve sizi koruyup kollayacak.

 

Bir de öğrencilerin birbirine komşu geldiği anlar vardır ki, işte o tadından yenmez ortam! Apartmanda voltranı oluşturmuşsunuz bir kere. Yaprak sarması teyze, siz ve bir grup öğrenci daha. Azıcık apartman kurallarına da uydunuz mu, daha da sırtınız yere gelmez. Neymiş bakalım o kurallar;

 

  • Ayakkabılarınızı kapının önünden apartman girişine doğru sıralamayın! Bu oluşum, evde parti mi var, geleni gideni de belli değil bunların dedikodularının startını verir. Önünü alamazsınız valla.

 

  • Eve devamlı gelecek olan yakın bir arkadaşınız varsa, komşu teyzeyle tanıştırmaya, iyi niyet elçiliği yapmaya çalışın. O teyze sizi her daim savunacaktır.

 

  • İnternet olmazsa olmazınız evet, ama beleşe internet de bir yere kadar karın doyuracaktır. Wifi’sine ortak olduğunuz komşunuzu arada bir ödüllendirin ki, siber saldırıya maruz kalmayın.

 

  • Bulaşığın her daim birikmesi ve kimin yıkayacağı konusundaki tartışmalara bir son vermek için, ikinci el de olsa bir bulaşık makinesi hayat kurtaracaktır.

 

  • Zaten kıt kanaat geçiniyoruz nasıl birikim yapacağız diye iyiden iyiye kendinizi bırakmayın. Kenarda her daim bir 100’lük olması iyidir.

 

Haberin Devamı

Alın bu da size bonus! Bayramları seyranları atlamayın! Ev sahibinize açacağınız bir telefon, atacağınız bir mesaj, baba ocağından döndüğünüzde size yol, su, elektrik olarak geri dönecektir.

 

Güle güle oturun ☺

Yazan: Tuğba Badal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!