Üniversitede engelliler sorunlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede engelliler sorunlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 12:11

Üniversitede engelliler sorunlarını anlattı

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) Engelsiz Yaşam Birimi tarafından düzenlenen 6’ncı Engelsiz Çalıştayı’nda engelli öğrenciler karşılaştıkları sorunları anlattı.  
Prof.Uğur Oral Kültür Merkezi’ndeki çalıştayda,  Doç.Dr.Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Öğr.Gör.Şahap Barlas, Öğr.Gör.Nehir Maden, Öğr.Gör. Muzaffer Doğulu, işitme ve bedensel engelli öğrenci temsilcileri katıldı. Çalıştayda, engelli öğrencilerin üniversite ve sosyal hayatta karşılaştığı sıkıntılar, eğitim sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.
Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu Ayhan Gökmen, birimin açılmasından bu yana engellerin kaldırılması adına büyük mesafe kat ettiklerini söyledi. Gökmen işitme engelli öğrencilerin sınavsız geçişle üniversiteye geldikleri için çoğu zaman ciddi bir altyapı eksikliği yaşadıklarını belirtti. Gökmen, bu sorunun aşılabilmesi için derslere işaret dili bilen yetkin kişilerin girmesi gerektiğini fakat Türkiye’de bu konuda eğitmen sayısının  az olduğunu dile getirdi.
Çalıştayda konuşan ortopedik engelli Mert Pamukçu da şunları söyledi: "Engelli bireyler diğer bireylerin yanında bir tık daha fazla yoruluyor. Bu çalıştay oldukça önemli çünkü buradan çıkan kararlar yüksek oranda uygulamaya koyuluyor. Bizi anlamanız için engelli olmanıza gerek yok. Biz sadece herkes gibi bize bakmanızı ve davranmanızı istiyoruz."
Uzaktan Eğitim Halkla İlişkiler Bölümü'nü ikinci olarak bitiren ortopedik engelli Beste Bozkurt ise hayatın kendileri için daha zor olduğunu kaydederek, "Önemli olan mücadele etmektir. Ben mücadele azmimi asla kaybetmedim. Hiçbir zaman engelimin arkasına gizlenmedim. İçimdeki azimle umarım her türlü zorluğun üstesinden geleceğim" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!