Üniversitede; 'Atatürk' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede; Atatürk konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 11:42

Üniversitede; 'Atatürk' konferansı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen '21. Yüzyılda Atatürk' konferansına konuşmacı olarak katılan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç, “Türk Milleti'ni bir araya getirecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü, üniter yapısını ve bağımsızlığını koruyabilecek ana anlayış Atatürk'ün anlayışıdır" dedi.

Atatürk anlayışının, Türk Milleti'ni bir araya getirecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü, üniter yapısını ve bağımsızlığını koruyabilecek ana anlayış olduğunu kaydeden Koç, “O nedenle Atatürk'ün bundan neredeyse 100 yıl önce söyledikleri ve yaptıkları zaman aşımına uğramış değil, tarihte kalmış olaylar değil. Türkiye'nin özellikle emperyalizmin yoğun saldırısı altında bulunduğu günlerde Atatürk'ün temel ilkelerinin hayata geçirilmesi her zamankinden daha fazla güncel" diye konuştu.

Gençlerden, Atatürk'ün yaşamı boyunca yazdıklarını özellikle Medeni Bilgiler Kitabını okumalarını ve Cumhuriyet tarihini çok iyi öğrenmelerini tavsiye eden Yıldırım Koç, “Çünkü Cumhuriyet tarihi ve onun öncesindeki tarihimizi bilmediklerinde Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu büyük tehditleri anlamaları mümkün değil. O zaman da kendimizi vatan savunması safında bazen göremiyoruz. Günlük koşuşturmaca, yoz eğilimler, bencillik, bireycilik ön plana çıkabiliyor. Bunlarla mücadele ederek ancak vatan savunması yapılabilir ve Atatürk'ün çizgisinde yürünebilir. O nedenle kapitalizmin insanları bireycileştirici, bencilleştirici yönlendirmelerine karşı bu televizyon kanallarının çoğundaki yine belirli merkezlerden biçimlendirilen programlara karşı Atatürk'ün ilkeleri etrafında birleşmek gerekiyor" dedi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılışında konuşan GAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü ise çağımızda Atatürk düşünce ve felsefesine ihtiyacın daha da artarak ortaya çıktığını ifade ederek, “15 Temmuz bize gösterdi ki; eğer biz nutku daha iyi analiz edebilseydik, Atatürk'ün düşüncelerini daha iyi anlayabilseydik bir meczup çıkıp Türkiye'yi peşinden sürükleyerek dini siyasete alet ederek bir darbe girişiminde bulunamayacaktı. O yüzden biz yakın tarihimizi, çağdaş Türkiye'nin oluşumunu öğrenmeliyiz.  Bunun için de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerine daha çok önem vermeli, daha çok vakit ayırmalı ve daha çok önemsemeliyiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!