Üniversitede AR-GE ve Tasarım Merkezi olma süreci

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede AR-GE ve Tasarım Merkezi olma süreci
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 11:58

Üniversitede AR-GE ve Tasarım Merkezi olma süreci

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nde AR-GE ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Şehit Aydın Çopur Salonunda gerçekleştirilen toplantıya akademisyenler, öğrenciler ve sanayiciler katıldı.

Kırıkkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin Kırıkkale'deki AR-GE ve Tasarım Merkezi çalışmaları ile ilgili olarak “Biz de kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çalın hocamla firma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İlimizde şu anda AR-GE ve Tasarım Merkezi bulunmuyor ancak bu kapasitede olan 3-4 firma tespit ettik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede ilimize de bir AR-GE ve Tasarım Merkezi kurulacaktır" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk tarafından AR-GE ve Tasarım Merkezlerine sağlanan destekler ve başvuru süreci konulu bir sunum yapıldı. AR-GE çalışmalarının ülkelerin gelişmesi için en gerekli faktörlerden biri olduğunu belirten Öztürk, “Mesela Kore'de birkaç tane çok büyük marka var. Bu markaların mali gücü dünya üzerindeki 180 ülkenin %80'ini 90'ını satın alabilecek seviyededir. Bu seviyeye gelmelerinin en önemli sebebi araştırma ve geliştirme faaliyetlerine gösterdikleri ilgi ve alakadır. Bizim de amacımız dışarıya karşı yapabileceğimiz şeylere para ödememek ve bizim de dışarıya satabileceğimiz markalar oluşturmaktır" dedi.

Başvuru sürecine değinen Fatih Kemal Öztürk, “Bize başvurunuzu yaptıktan sonra 5 iş günü içinde AR-GE ve Tasarım Merkezi olabilmek için temel şartları taşıyıp taşımadığınızı size bildiriyoruz. Temel şartları taşıyorsanız görevlendirmiş olduğumuz konusunda uzman iki akademisyen bazı kriterleri esas alarak sizin bu işe fiziksel ve ruhsal olarak uygun olup olmadığınıza karar veriyor. Uzman akademisyenler tarafından hazırlanan rapor bize ulaştırılıyor. Son olarak değerlendirme komisyonumuzda çalışmalarınızla ilgili bize bir sunum yapıyorsunuz. Biz de kararımızı size söylüyoruz" şeklinde konuştu.

BİR ÇOK AVANTAJI VAR

AR-GE ve Tasarım Merkezi olmanın avantajlarına değinen Fatih Kemal Öztürk, “Yapmış olduğunuz bütün AR-GE ve tasarım harcamalarının tamamını yıl sonunda kurumlar vergisinden indiriyorsunuz. Bu merkezlerde çalışan personelin SGK işveren prim hissesinin yarısını devlet karşılıyor. Bunların yanı sıra gelir vergisi stopajı desteği, damga vergisi istisnası, gümrük vergisi istisnası var" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!