Üniversite tanıtım günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversite tanıtım günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:14

Üniversite tanıtım günleri başlıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kaleiçi Rotary Kulübü'nün düzenlediği Yüksek Öğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri'nin (YÖTGEF) 17'incisi, 50 üniversitenin katılımıyla 6-8 Nisan tarihlerinde Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacak.

Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü Başkanı Bilal Kaylaycı, etkinlikle ilgili çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, bu güne kadar 50 devlet, vakıf ve yurt dışı üniversite ile katılım konusunda anlaşma ve sözleşmelerin yapıldığını aktardı. Bilal Kalaycı, etkinliği sadece Antalya'dan değil, çevre ve komşu iller Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla'dan da öğrencilerin ziyaret ettiğini, düzenlenen konferansları dinlediğini kaydetti. Kalaycı, katılımcı üniversitelerin yetkilileri ile yüzyüze görüşme olanağı sağladıklarını vurgulayarak, bu yıl da etkinliği geçen yılki gibi 40-45 bin öğrencinin ziyaret etmesini beklediklerini belirtti.

Kalaycı, "Etkinliğin amacı, her seviyedeki lise öğrencisinin fuarda üniversite seviyesindeki yüksek eğitimlerinde meslek seçimi, üniversitelerin akademik programlarını ve yaşam ortamlarını tanıma, var olan ve gelecek vadeden meslekleri öğrenme ve inceleme, üniversite giriş sınavı ve seçimleri ile ilgili bilgi almaktır. Eğitim fuarı süresince çok değerli rektör ve akademisyen öğretim görevlileri geleceğe ışık tutacak meslek ve eğitim konularında da konferanslar verecek. Öğrenciler üniversiteler ile ilgili her türlü bilgiyi birebir ilgili kurumun temsilcileri, öğrencileri ve hocaları ile görüşerek alabilecek" diye konuştu.

Bilal Kalaycı, branşında Türkiye'de 1 numara olan bu etkinliğe katkı ve destekte bulunan bütün resmi kurumlara şimdiden minnettar olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!