Üniversite öğrencilerine giysi desteği

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerine giysi desteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 15:09

Üniversite öğrencilerine giysi desteği

Haberin Devamı

GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Üniversitesi’nde ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz verilecek kıyafetlerin bulunduğu ÜNİBUTİK açıldı.

Kızılay Giresun Şubesi ile Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğunca ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere hazırlanan, Şehit Piyade Teğmen Furkan Yayla ÜNİBUTİK’in açılışını gerçekleştiren Giresun Valisi Hasan Karahan, “Şehidimiz Furkan Yayla aynı zamanda Milletvekilimiz Cemal Öztürk’ün yeğeniydi. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Bize düşen onları rahmet anmak ve isimlerini yâd edecek eserler bırakmak. Bu konuda Kızılay güzel bir kadirşinaslık örneği gösterdi. Üniversite çağında ihtiyaç sahibi gençlerimize bu gibi imkânları sağlamak güzel bir hizmet hazırlandı. Kimseye boyun eğmeden gelip alıp kullanacaklar” dedi.

Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de, “Çok kıymetli evladımız, yeğenimiz Furkan’ımıza da bir kez daha Allah tan rahmet diliyoruz. Hepimize şehitlik mertebesi nasip olmuyor tabi. Hem Giresun’a, hem ailemize ve evladımıza bu makam nasip oldu. Şehidimizin ismi verildiği için de bunu layık görüp düşünen Giresun Kızılay şubesine ve üniversitemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi Tük Kızlayı’na desteklerinden dolayı Vali Karahan plaket verdi.

Teğmen Furkan Yayla, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olmuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!