Üniversite öğrencilerine bisiklet

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerine bisiklet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 11:14

Üniversite öğrencilerine bisiklet

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA) - ALAADDİN Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) öğrencilere bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi işbirliğinde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletlerden 60'ı Akseki MYO'ya verildi.
Akseki MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse, öğrencilerin sportif aktivitelerini önemsediklerini ve sportif faaliyetlerin önemli olduğunu belirterek, üniversite olarak teslim alınan bisikletlerin en etkin biçimde kullanılması için çaba göstereceklerini kaydetti. Üniversite olarak birincil amaçlarının, eğitim faaliyetlerini sürdürmek olduğunu vurgulayan Köse, "Ancak bizler onun ötesinde üniversitelerin toplumda her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, gerek eğitim faaliyetlerimizi gerekse fiziki altyapımızı bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz. Sağlıklı yaşam kültürünün öğrencilere kazandırılmasında bisiklet dağıtım kampanyası etkin bir rol oynayacak ve yeterli fiziksel aktivite içinde olmayan öğrencilerimizi de sağlıklı yaşama teşvik edecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!