Üniversite öğrencileri Amasya’ya 14 madalya ile döndü

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri Amasya’ya 14 madalya ile döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 12:05

Üniversite öğrencileri Amasya’ya 14 madalya ile döndü

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri Bolu’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri” yemek yarışmasında üniversiteler arası en iyi ekip dalında altın madalya ve birincilik kupasını alarak büyük bir başarıya imza attı.
Amasya Üniversitesi Aşçılık programı öğrencileri Bolu’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri” yemek yarışmasında altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldular. Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler başkanlığında yurt dışından gelen 36 jüri üyesinin değerlendirici olarak katıldığı programa altı farklı ülkeden 450 aşçı katıldı. Amasya Üniversitesi aşçılık programı Öğrencileri aynı zamanda Grand Prix Kapalı Kutu kategorisinde gümüş madalya ve ikincilik kupası ve bireysel olarak 3 altın 6 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 14 madalya alarak uluslararası düzeyde üniversiteyi en iyi şekilde temsil etti.

Aşçılık Programı öğrencileri Can Deniz, Momen Abughareebeh, Cemal Bülbül, Onur Türkmen, Berke Demir, Fevzullah Çiçek, Nuri Can Şaşmaz, Rıza Duran, Melih Metin Arslan ve Serkan Furkan Akal’ a madalyalarıyla birlikte Amasya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!