UNESCO listesindeki Yesemek için hatıra para

Güncelleme Tarihi:

UNESCO listesindeki Yesemek için hatıra para
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 17:13

UNESCO listesindeki Yesemek için hatıra para

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi için darphane tarafından hatıra para basıldı.

İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Yesemek Mahallesi'yle aynı adı taşıyan 100 dönümlük alanda 300’den fazla bazalt heykel barındıran Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi, 2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmıştı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü internet sitesinde birim fiyatı 100 lira olarak hatıra para basıldığını 9 Ağustos 2016 tarihinde satışa sunulan hatıra paranın 9 Ağustos 2018 tarihine kadar tedavülde kalacağını duyurdu.

Maksimum 2 bin adet basılması planan hatıra paranın nominal değeri 20 lira olarak belirlenirken, 925 ayar gümüşten imal edildiği belirtildi.

İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Mideoğlu, konuşla ilgili şöyle dedi:

"İlçemizin turizm açısında önemli bir yere sahip olan ve UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi adına Kültürel mirasın ön plana çıkarılmasına katkı sağlayacak olan hatıra paranın basılması bizleride mutlu etmiştir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!