Ünal, tarihi konaklarda incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Ünal, tarihi konaklarda incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 17:14

Ünal, tarihi konaklarda incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi’nce restorasyon çalışmaları devam ettirilen tarihi konaklarda incelemelerde bulundu.
İlk olarak Üdürgücü Konağı'nda çalışmalar sırasında bulunan 2 bin yıllık Roma mezarı kalıntıların da incelemelerde bulunan Mahir Ünal, yapılan tüm bu çalışmaların Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu ön plana çıkardığını söyledi. Ak Partili belediyelerin bu konuda hassasiyet gösterdiğini ifade eden Ünal, çalışmalardan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve teşekkür etti.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtığı Mutfak Müzesi'nde de incelemelerde bulunan Ünal, daha sonra değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:
"Ak Parti’nin en temel özelliklerinden bir tanesi de tarihi dokunun korunması, toplumsal hafızanın korunmasıdır. Şehirlerimizin hafızasını, kimliğini ve dokusunu ortaya çıkararak orada yaşayacak olan ve yaşayan insanların karakterinin şekillenmesinde tarihi dokunun etkili olacağını biliyoruz. O yüzden Ak Parti bu konuda çok hassas. Bizim belediye başkanlarımız da yerel yönetimler başkanlığımızın bir hassasiyeti olarak ve aynı zamanda çevre şehir ve kültür başkanlığımızın hassasiyetiyle bu noktada çok iyi çalışmalar yapılıyor. Avrupa’da eski şehirlerin ortaya çıkarılması ve muhafaza edilmesi çok önemli. Biz de bu anlamda çalışmalar yapıyoruz. Safranbolu, Beypazarı ve Odunpazarı Türkiye’de örnek yerlerdir. Kahramanmaraş’ın da belli bir dokusu var. Bunu Gaziantep belli anlamda başardı. Gaziantep özellikle AB’den aldığı ciddi fonlarla bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptılar. Aynı şeyi şimdi Kahramanmaraş gerçekleştiriyor. Ben bu anlamda hem Dulkadiroğlu Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise tarihi konakların restorasyonuna yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Tarihi konakları incelemede Mahir Ünal'a Ak Parti Manisa Milletvekili ve Kahramanmaraş İl Koordinatörü İsmail Bilen, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da eşlik etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!