Umutlar iç turizmde

Güncelleme Tarihi:

Umutlar iç turizmde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 15:44

Umutlar iç turizmde

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, sezon öncesi Çukurova bölgesi ve Mersin’in iç turizmden ciddi anlamda beklenti içerisinde olduğunu söyledi.
ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, Türk turizminin son yıllarda 'ciddi anlamda bir kan kaybı yaşamasına rağmen ayakta kalmayı başardığını' vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı 
"Hükümet ve sektör temsilcilerinin ortak eylem planı ile yaşanılan krizi en az hasarla atlatmak için yola çıkıldı. Bu noktada da turizm açısından olmasa da mücadele anlamında başarılı bir dönem geçirdiğimizi söylemek mümkün. Farklı pazar arayışları ve iç turizme odaklanmamız bu kriz döneminden yatırımcının en az zararla çıkmasının baş faktörlerinden biri oldu."
Devlet ve sektör işbirliğinin önemine dikkat çeken Demir, şöyle devam etti:
"Hükümetimizin sağladığı teşvik ve desteklerle ayakta kalabilmek için var gücümüzle çalıştık. Her ne kadar yeterli olmasa da bu teşvik ve destekler sayesinde nefes aldığımızı söylememiz mümkün. Burada özellikle iç turizm adına yapılan çalışmalar netice verdi. Kamu personeli ve emekliler için sağlanan kampanyalar iç turizmi ayakta tuttu. Şu bir gerçek ki iç pazar özellikle bölgemiz ve Mersin için önemli bir etken. Özellikle bizlerin bu pazara odaklanmamız ve bölge turizminin gelişmesi adına katkı sunmamız şart."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!