"Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri" başladı

Güncelleme Tarihi:

Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 16:59

"Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri" başladı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek çeşitli turlara kayıt yaptıran vatandaşlar için İl Müftülüğü tarafından “Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri” düzenlendi.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminere, İl Müftüsü Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Rukiye Coşkun, İl Müftülüğü Merkez Uzman Vaizesi Ayşe Karaköse ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı. Seminer programında konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, “Umre, Arapçada, ömür kelimesiyle aynı kökten gelmektedir. Aslında Umre demek, manevi hayatımıza bir ömür daha katmak, demektir. Kutsal topraklarda, dünyanın hiçbir yerinde yapamayacağımız Umre ibadetini ve tavafı öncelemeliyiz. Bu süre zarfında, sağlığımızı gözeterek Mekke’deyken, Harem’de, yani Kabe’de bol bol namaz kılmalıyız. Özellikle vakit namazlarını kaçırmamalıyız. Gücümüz yettiğince tavaf yapmalı; sonrasında namaz kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı, tefekkür etmeli, çoluğumuza çocuğumuza, yakınlarımıza hep dua etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Seminerde, ayrıca İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, “Ana hatlarıyla Umre Menasiki”,  İl Müftülüğü Merkez Uzman Vaizesi  Ayşe Karaköse, “Kadınlara Özgü Konular” ve Rukiye Coşkun, “Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci” konularında Umre'ye gideceklere bilgi verdiler.

FOTOLU


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!