Ümraniye Belediyesi binlerce insanı aynı sofrada buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Ümraniye Belediyesi binlerce insanı aynı sofrada buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 10:13

Ümraniye Belediyesi binlerce insanı aynı sofrada buluşturdu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) – ÜMRANİYE Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarlarında, binlerce mahalle sakini bu yıl da komşularıyla bir araya geldi.

Çakmak Mahallesi’nde buluşan ve mehter takımının müzik gösterisiyle başlayan sokak iftarına katılan yaklaşık 10 bin vatandaş, garsonlar tarafından dağıtılan yemeklerle iftarlarını açtı.

“SOKAKLARA 5 YILDIZLI OTEL SOFRALARI KURUYORUZ”

Yıllardır sokak iftarları yaptıklarını dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Sokak iftarlarımızı; masasıyla, porselen tabaklarıyla, sıcak yemekleriyle 5 yıldızlı otel gibi kuruyoruz. Biz insanların sokaklara inip komşularıyla bir araya gelsinler ve birlikte iftar açmanın hazzını yaşasınlar istiyoruz. Şu anda sokaklardaki iftarlarımız gibi 5 ayrı düğün salonunda da aynı yemeklerle iftar sofralarımız kuruluyor. Burası arzu eden herkesin gelip iftarını açabildiği bir sofradır” diye konuştu.

“HERKESLE AYNI ATMOSFERDE ORUÇ AÇIYORUZ, BİRLİK OLUYORUZ”

İftar sofrasına torunu ile birlikte katılan Fatma Kara, “Ramazan’da oruç tutarken kendimi çok daha rahat hissediyorum, yorgun olmuyorum. Herkes gibi benim için de çok faydalı. Herkesle aynı atmosferde oruç açıyoruz, birlik oluyoruz. Keşke hep böyle olsak. Tanımadığımız insanlarla tanışıp kaynaşıyoruz. Zaten bugünlerde birlik beraberliğe daha çok ihtiyacımız var” dedi. İftar sofralarında ilk defa oruç açtığını belirten emekli öğretmen Havva Taftan, “Çocukluktan beri oruç tutuyorum, oruç tutmak çok yüce bir duygu. Ramazan’ı çok seviyorum. Oruç; hem vücudumuzu dinlendiriyor hem organlarımızı temizliyor. Bu sene süre biraz uzun ama oruç tutmayı sevenler için bu süre çok uzun değil. Alışıyoruz. Çok mutluyum” diye konuştu.

“ORUÇ TUTARKEN KENDİMİ ZİNDE HİSSEDİYORUM”

Ramazan’ı birlik, beraberlik, dostluk, dayanışma ve hoşgörü ayı olarak adlandıran Nurten Bayır, “Günler uzun ama oruç tutmakta zorlanmıyorum, açlık hissetmiyorum, rahat geçiyor. Doktorların ve uzmanların dediği gibi oruç tutmak gerçekten çok rahatlatıyor. Oruç tutarken kendimi çok daha fazla zinde hissediyorum” şeklinde konuştu. 59 yaşındaki Sami Kurt, “Her zaman Ramazan olsa da hep oruç tutsak. Ramazan Allah’ın en mübarek ayıdır" derken, bir başka mahalle sakini Nurten Özdoğan, Ramazan’ın kendisi için birlik, beraberlik, bereket ve paylaşmak anlamına geldiğini kaydetti.

Belediyeye ait aş evinde pişen yemekler aynı zamanda yardıma ihtiyacı olanların sofralarına da iftar yemeği olarak gidiyor. Belediyeye ait sosyal marketten de yine yardıma ihtiyacı olanlar sosyal destek kartlarıyla alışveriş yapabiliyorlar.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!