Uluslarası 1. Şefika Kutluer Festivali 23 Eylül’de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslarası 1. Şefika Kutluer Festivali 23 Eylül’de başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 00:00

YILLAR önce verdiği Carnegie Hall konserinden sonra New York Times’in müzik kritiği tarafından atılan başlık olan “Sihirli Flüt” unvanı ile anılan Şefika Kutluer doğduğu kent Ankara’da uluslararası bir festivale imza atıyor.

Haberin Devamı

Festival 23 Eylül Perşembe günü “Versay’da Müzik Sergisi” ve Paris Sinfonietta Konseri ile açılıyor.
Ankara Fransız Kültür Derneği’nin desteği ile Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde 18.30’da açılacak sergi, izleyenleri Paris’in güney batısındaki müzikle dopdolu görkemli saray Château de Versailles’ın kalbine götürecek. İkonlar, nota partisyonları, eski giysilerin ve müzik aletlerinin sergileneceği yolculuğun rotasında XIV. Louis, XV. Louis ve XVI. Louis dönemleri var.
Açılış konserinde
Fransız repertuarı
Aynı gün saat 19.30’daki açılış konserinde ise ünlü Fransız şef Dominique Fanal yönetimindeki “Paris Sinfonietta” orkestrası eşliğinde Şefika Kutluer, Fransız Repertuarının çarpıcı örneklerini yorumlayacak.
Ankara’ya ilk kez gelecek Paris Sinfonietta eşliğindeki konserin ardından açılış resepsiyonu düzenlenecek.
“Doğu Batı ile Buluşuyor” konsepti içinde dünyanın değişik kültürlerinin en ünlü temsilcilerini Ankara’daki festivalde buluşturmayı hedefleyen Kutluer, festivalinin her yıl aynı dönemde devam edeceğini vurguladı.

AB Oda Orkestrası

Haberin Devamı

24 Ekim Saat 20.00 Kapanış Konseri “European Union Chamber Orchestra (Avrupa Birliği Oda Orkestrası)”
Kutluer festivalin kapanış konserinde İlk kez Ankara’ya gelecek olan İspanya Kraliçesi’nin himayesindeki Oda Orkestrası ile Mozart’ın eserlerini seslendirecek. Kutluer’in daha önce aynı orkestra ile Aspendos’ta verdiği konseri 5 bin kişi izlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!