Uluslararası öğrencilerden Organ Nakli Merkezi'ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası öğrencilerden Organ Nakli Merkezine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 15:40

Uluslararası öğrencilerden Organ Nakli Merkezi'ne ziyaret

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi, Son Umut Projesi kapsamında farklı ülkelerden öğrencileri ağırladı.

AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette İspanya, İtalya, Azerbaycan, Yunanistan, Estonya'dan 37 katılımcı, Organ Nakli Merkezi'ni gezdi. Gençleri organ bağışı konusunda bilinçlendirmenin ve gençler aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşarak farkındalık oluşturmanın amaçlandığı projede aynı zamanda farklı ülkelerdeki mevcut durum ve iyi uygulamaların ülkeler arasında bilgi akışını sağlamak, Antalya başta olmak üzere Türkiye ve Avrupa düzeyinde geniş çaplı bir farkındalık oluşturarak organ bağışı ve nakilleri konusunda yanlış bilgi ve inanışları en az düzeye indirmek hedefleniyor.

Ziyarette Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Uzm. Nilgün Bilal, katılımcılara Organ Nakli Merkezi ve nakillerle ilgili bilgi aktardı. Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, “Üniversitemiz, organ nakli yaşamsal bilincini ülkemizde ilk sahiplenen ve bu konudaki eğitim ve araştırma hizmetlerine öncülük ederek bünyesinde gerçekleştirilen multiorgan ve kompozit doku nakilleri ile günümüzde dünyanın sayılı organ nakli merkezlerinden biridir" dedi. Merkezde bugüne kadar rekor sayıda nakil gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Özkan, ilk böbrek nakli, Türkiye'nin ilk yüz nakli, dünyanın ilk kadavra vericili uterus nakli, Türkiye'nin ilk çift kol nakli, kalp böbrek kombine nakli gibi çok önemli nakillere imza attıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!