Uluslararası Mersin Maratonu’ndan büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Mersin Maratonu’ndan büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 12:52

Uluslararası Mersin Maratonu’ndan büyük başarı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Ranking sisteminde 56’nci sırada yer aldı.
IAAF Ranking sistemindeki kriterlere göre dünyada yapılan yaklaşık 5 bin maraton arasında 56’nci sıraya yerleşmeyi başaran 3’ncü Uluslararası Mersin Maratonu; Varşova, Lizbon, Atina, Los Angeles, Porto, Osaka,  Venedik, Budapeşte, Melburn, Moskova, Köln, Edinburgh ve Manchester gibi şehirleri geride bıraktı. Bu yıl 39’ncusu gerçekleştirilen Avrasya Maratonu ise 22’nci sıraya yerleşti.
Yola çıktığı ilk yıl 1049, ikinci yıl 28 bin ve üçüncü yıl da 65 bin kişiyi ağırlayan Uluslararası Mersin Maratonu, 2018 yılında ise 100 bin katılımcıyı hedefliyor.
Geçtiğimiz yılda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ‘Haydi Sende Mersin’e Koş, Mersin’de Koş’ çağrısı ile start alan maratonda 65 bin kişi barış, huzur ve kardeşlik için tek yürek oldu. 42 kilometre 195 metre, 15 kilometre, 5 kilometre halk koşusu, tekerlekli iskemle yarışı, çocuk maratonu, özel sporcular koşusu olmak üzere 6 koşunun start aldığı maratonda, 22 ülkeden toplam 940 atlet ter döktü.  Atletlerin kendi alanlarında çeşitli rekorlar kırdığı maratonda, Faslı atlet Hassane Ahoucher 2 saat 11 dakika 21 saniyeli derecesi ile birinci olurken, geçen yılın şampiyonu Kenyalı atlet Moses Too ikinci olmuştu.
IAAF Yol Yarışları Kategorisinde verdiği ’Bronz Kategori’nin hedeflendiği maratona, 22 ülkeden elit sporcular katılmıştı. IAAF'nin tüm dünyada yapılan maratonlar arasındaki sıralamasında kadın erkek toplamında 56’nci sırada yer aldı. Uluslararası Mersin Maratonu, yalnız erkek tasnifinde 60’ıncı, yalnız bayanlarda ise 98’inci olmayı başardı. Dünya sıralamasında ise ilk üçü, Londra, Berlin ve Tokyo Maratonları paylaştı.
Spor kenti Mersin’de gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu, ‘Mersin’e Koş, Mersin’de Koş’ sloganı ile her yıl katılımcılarını beklemeye devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!