Uluslararası ileri araştırmalar ve mühendislik kongresi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası ileri araştırmalar ve mühendislik kongresi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 14:07

Uluslararası ileri araştırmalar ve mühendislik kongresi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İleri Araştırmalar ve Mühendislik Kongresi düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kongrenin Onursal Başkanı ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk açılış konuşmasında, Osmaniye ve OKÜ hakkında bilgi vererek, "Farklı mühendislik dallarını içeren konularla ilgili yurtiçinden ve yurtdışından pek çok bilim insanını bir araya getirmek ve bilgi paylaşımında bulunmak adına düzenlenen kongremiz, Osmaniye ilinde bu büyüklükte gerçekleşen ilk uluslararası etkinliklerden olması ile gerek üniversitemiz gerekse ilimiz adına gurur vericidir. Kongremiz bilim camiasında çok yoğun ilgi görmüş olup başvurulan çalışma sayısı 26 mühendislik alanında toplam 1000’i bulmuştur. Bu çalışmaların tamamı bilim kurulu tarafından titizlikle değerlendirilmiş ve gerekli düzenlemeler yapılarak 800 çalışma kongremizde sunulmak üzere kabul edilmiştir. Kongre farklı mühendislik dallarını içeren konularda çalışan bilim insanlarını da bir araya getirmek adına faydalı olacak ve bu şekilde yardımlaşma ve ortak çalışma yapabilme imkânlarını da sunmuş olacaktır. Kongrede sunulan bildiriler ve yapılacak tartışmalar bundan sonraki çalışmalara da yol gösterici olacaktır" diye konuştu.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ise artık bilişim çağında olunduğunu belirterek, "Bilişim çağını ıskalamak, es geçmek gibi bir lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Tematik liseler kurmaya başladık, araştırma üniversiteleri kurulmaya başlandı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz de önemli bir yol kat ediyor. Diliyorum ki bu araştırma üniversiteleri içinde üniversitemiz de yer alır ve ülkemizin geleceğinin daha aydınlık daha parlak olmasına katkılarını sunar" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından; bilim kurulu değerlendirme sonuçlarına göre En İyi Bildiri Ödülü’nü almaya hak kazanan Didem Demir ve yapmış olduğu hakemlikler sonucuna göre Kongre En İyi Hakem Ödülünü kazana Tugay Ayaşan’a ödüllerini Vali Ömer Faruk Coşkun verdi.
Programın devamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Sezer’e teşekkür plaketleri Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal tarafından, davetli konuşmacılar Prof. Dr. Mustafa Şahmaran, Prof. Dr. Eres Söylemez’e Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından ve Prof. Dr. Valentim M.B. Nunes’e ise Rektör Prof. Dr. Murat Türk tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!