Ulucanlar Cezaevi Müzesi 1 milyonu devirdi

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlar Cezaevi Müzesi 1 milyonu devirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 16:44

Altındağ Belediyesi’nin restore ederek, 2011’de ziyarete açtığı Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 1 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra inşa edilen ilk hapishane olan ve 81 yıl sonra müzeye dönüştürülen Ulucanlar’da ziyaretçiler; siyasetçi, gazeteci, şair ve edebiyatçıların “volta attığı” avlularda dolaşıyor, her birinin izlerini inceleme fırsatı buluyor. Müzenin, açıldığı ilk günlerde şu andaki kadar ilgi görmediğine işaret eden Müze Sorumlusu Merve Bayıksel, şunları söyledi:
“Şu anda son nokta, Ankara’da en çok gezilen özel müze statüsündeyiz. Özellikle de üniversite öğrencileri, gençler çok sık geliyor. Günde bin-bin 500 ziyaretçi ağırlıyoruz. Hatta son zamanlarda, hafta sonlarında 2 bin 500’ü bile bulduğumuz günler oluyor diye konuştu. Bayıksel, yurt dışındaki cezaevleri çalışanlarının da Türkiye’ye gelerek müzeyi gezdiğini aktardı. Bayıksel, “Adalet Bakanlığı da yeni atanan hakim ve savcıları, avukatlık mesleğine yeni geçmiş adayları, eğitim çalışması kapsamında buraya getiriyor. Ayrıca okullar da çok sık gezi düzenliyor.”  

Haberin Devamı

Ulucanlar Cezaevi Müzesi 1 milyonu devirdi

TARİHE IŞIK TUTUYOR

Bülent Ecevit’ten Muhsin Yazıcıoğlu’na, Necip Fazıl Kısakürek’ten Nazım Hikmet’e, Deniz Gezmiş’ten Necdet Adalı’ya kadar birçok ismin aynı koğuşları paylaştığı cezaevi, tarihe ışık tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!