Ukrayna'dan Kemer'e kardeş şehir

Güncelleme Tarihi:

Ukraynadan Kemere kardeş şehir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 12:13

Ukrayna'dan Kemer'e kardeş şehir

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - UKRAYNA'da 46 kentin bağlı olduğu Lviv Eyaleti Kemer ile kardeş şehir oluyor. Lviv Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Robert Dinaborskiy'i makamında kabul eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Lviv kentiyle kardeş kent olmaktan büyük memnuniyet duyarız" dedi.

Kemer Belediyesi, Ukrayna'nın Lviv eyaletiyle kardeş kent oluyor. Ukrayna'da 56 belediyenin bağlı olduğu Lviv Eyaleti'nin Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Robert Dinaborskiy ile Mariyna Bashan ve Türk delegasyonu Ahmet Ünaldı, Nihat Begiç, Sinan Acun, Erdoğan Kocagöz'den oluşan heyet Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü makamında ziyaret etti.

"KEMER'E ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"

Kemer'in Ukraynalıların gözünde ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Robert Dinaborskiy, "Kemer'i çok seviyor ve ilçenize özel bir önem veriyoruz. Bu yüzden Kemer ile kardeş kent anlaşması imzalamak istiyoruz. Kemer Belediyesi ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek isteriz" dedi.

"BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIZ"

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer'e turist gönderen ülkeler arasında Ukrayna'nın ilk sıralarda yer aldığını belirterek, "Ukrayna ile zaten iyi olan ilişkilerimizi böyle bir kardeşlik anlaşması ile pekiştirmekten çok mutlu oluruz. Lviv kentiyle kardeş kent olmaktan büyük memnuniyet duyarız. Prosedürleri en kısa sürede tamamlayıp kardeşlik anlaşmasını imzalamaya hazırız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!