Ukrayna'dan Dalaman'a motivasyon gezisi

Güncelleme Tarihi:

Ukraynadan Dalamana motivasyon gezisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 12:42

Ukrayna'dan Dalaman'a motivasyon gezisi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman ilçesine Ukrayna'nın Kiev, Kharkiv ve Liviv kentlerinden gelen 100 acente sahibi, gazeteci ve sanatçı YDA Dalaman Havalimanı'nda karşılandı.

Ukrayna'nın son yıllarda parlayan bir yıldız olduğunu söyleyen YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, "Bu pazarın büyümesi için son 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve tur operatörleri ile birlikte bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışmalar sonrasında Ukrayna'nın birçok kentinden Dalaman'a uçak seferleri düzenlenmeye başladı. Travel Proffessionel Group (TPG) Ukrayna'da Dalaman bölgesini satan acentelerin sahiplerini ve Ukraynalı gazetecileri Dalaman bölgesinde misafir edecek. Ukrayna pazarı, bölgemizde son iki yılda ciddi artış göstermiştir. Önümüzdeki yıl bu ivmenin pozitif yönde devam edebilmesi hep birlikte temaslarımızın sıklığına bağlıdır. TPG'nin bölge satış birincilerini getirdiği bu organizasyon ile hem çalışanlar motive olacak, hem de buraya gelen acente görevlileri, sanatçılar ve gazeteciler bölgemizi daha yakından tanıyacak" diye konuştu. Turizm sezonunun dört mevsime yayılması için yapılan çalışmaları hatırlatan Güvenç, geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'dan Dalaman'a charter seferi ile birlikte Sofya'dan Bulgaria Air'e ait uçakla Dalaman Havalimanı'na ilk direkt uçuşun yapıldığını açıkladı.

UÇUŞLAR YÜZDE 20 ORANINDA ARTIRILACAK

TGP'nin İncoming Acentesi Müdürü Çağatay Vural, Ukraynalı misafirlerin geleneksel olarak her yıl düzenlenen TPG Awards ödül törenine katılacağını söyleyerek, "TPG en cok satış yapan seyahat acentelerini bu etkinliğe davet ediyor. 2017 sezonunda Kiev, Kharkiv, Liviv, Odessa, Vinnitsa şehirlerinden haftada toplam 9 full charter uçağımız Dalaman'a indi. Şirket bu sayıyı onumuzdeki yıl yüzde 20 oranında arttırmayı planlıyor. 2015 yılında Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Ukrayna pazarı 2016 yılından başlayarak sayılarını katlayarak artırdı. Bu artışın önümüzdeki yıllarda yüzde 10-20 seviyelerinde devam edeceğini düşünüyorum. Ukrayna'dan Dalaman'a uçuşlar nisan ayının üçüncü haftasında başlıyor ve ekim ayının ikinci haftasına kadar devam ediyor" dedi.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!