Ukrayna’dan Bursa’ya işbirliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’dan Bursa’ya işbirliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 15:23

Ukrayna’dan Bursa’ya işbirliği çağrısı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Valisi İzzettin Küçük Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii  Sybıha ile görüştü.  Andrii Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki sanayi odaklı işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Vali İzzettin Küçük Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha’yı tarihi valilik binasında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İzzettin Küçük, “”Ukrayna kültürel anlamda birçok ortak noktamızın bulunduğu bir ülke. Aynı zamanda Karadeniz bizleri birbirimize komşu kılıyor. Geçmişten beri süre gelen sıcak ilişkilerimiz son yıllarda daha da ivme kazandı. Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile Türkiye’de 1 milyon Ukrayna Vatandaşını ağırlayacak olmak gurur verici. Bu ilişkileri ekonomik alandaki anlaşma ve ilişkilerle perçinlemek iki ülkenin de menfaatine olacaktır.

 Andrii Sybıha de, son dönemde Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın olumlu yönde ilerleme kaydettiğini belirterek, “ İki ülke arasındaki ticari ilişkiler bu yıl yüzde 25’lik bir artış gösterdi. Turizm manasındaki iyi giden ilişkilerimiz son dönemde imzalanan pasaportsuz seyahat anlaşması ile çok daha iyi bir konuma gelecektir. Bursa’da bir hafta sonra resmi açılışını yapacağımız fahri konsolosluğumuz sayesinde Ukrayna’daki iş dünyasının Bursa iş dünyasıyla tanışması ve sanayi alanında yeni ortaklıkların gerçekleşmesi sağlanacaktır.”dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE Sİ ZİYARETİ

Valiliğin ardından  Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha ve beraberindeki heyet ile Büyükşehir Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nda Başkan Recep Altepe ile bir araya geldi. Bursa’da Ukrayna Fahri Konsolosluğu’nun açılması hazırlıkları çerçevesinde kente gelen Büyükelçi Sybıha, Bursa ile Ukrayna arasındaki diyalogu geliştirmek istediklerini belirtti. Ticari ve ekonomik ilişkiler kurmak amacıyla da Bursa’da çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini sürdüren Büyükelçi Sybıha, Başkan Altepe’den Bursa hakkında detaylı bilgiler aldı.

Bursa’ya daha önce geldiğini söyleyen Büyükelçi Sybıha, kentteki çalışmaları takip ettiğini, gelişme ve değişimin farkında olduğunu ifade etti. Bursa’da Ukraynalı yaklaşık 1000 kişinin yaşadığını dile getiren Sybıha, “Bursa ile sanayi konusunda işbirliğini hedefliyoruz. Bursa’nın Ukrayna’daki 2 şehirle kardeşliği var. Bizler de şehirler arasında ilişkileri geliştirelim istiyoruz. Bursa’daki başarılı başkanlığınız için tebrik ediyorum. Şehirdeki düzen hissediliyor. Her zaman işbirliğine hazırız. Bursa’daki iş dünyasının Ukrayna’ya, Ukrayna’daki iş dünyasının da Bursa’ya gelmesini istiyoruz. Bu yüzden fuar gibi organizasyonlarla, sanayi şehri olan Bursa ile ilişkileri canlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Doğal güzelliklerinden yerli üretime kadar her konuda örnek olan Bursa’da, sanayide önemli adımlar atıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Büyükelçimizi Bursa’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Ukrayna, yüzyıllardır köklü ilişkilerin olduğu kardeş, dost bölge. Bizim için de komşularımız önemli. İki ülke için ilişkilerin iyi olmasını önemsiyoruz” dedi.

Başkan Altepe, 40 sanayi bölgesi bulunan ve yerli üretimin öne çıktığı Bursa ile Marmara Bölgesi’nin, Türkiye ekonomisinin büyük potansiyelini oluşturduğunu sözlerine ekleyerek, “Bursa’da şu anda en önemli konuların başında sanayi ve otomotiv geliyor. Bizler de kent ekonomisine katkı noktasında çalışmalar yapıyoruz. Hızlı gelişen ve ekonomisi de büyüyen bir şehir Bursa” diyerek, ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkati çekti. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda Büyükelçi Sybıha’ya Bursa’ya özgü değerlerden Yeşil Türbe’nin el yapım çinisini hediye etti.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!