Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nden İzmir Marşlı açılış

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna Kültür Sanat Derneğinden İzmir Marşlı açılış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 12:42

Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nden İzmir Marşlı açılış

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da kurulan Ukrayna Kültür Sanat Derneği, sürprizlerle dolu bir geceyle açılış töreni gerçekleştirdi. Halk dansları, müzikal ve konserin yer aldığı gecenin finalinde ise 'Bereginya' adlı Ukrayna Halk Şarkıları Korosu'nun söylediği İzmir Marşı beğeni topladı.

Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, Ukrayna Kültür Sanat Derneği kurdu. Geçen aylarda kuruluş çalışmalarına başlayan ve bu kapsamda koro ve müzikal gösterilerle adını duyuran Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nin genel merkezi, Antalya olarak belirlendi. Ukraynalı ailelerin oluşturduğu derneğin başkanlığını ise sanatçı Olesya Mercan üstlendi. Konyaaltı ilçesindeki dernek ofisinin açılışı dün Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Ukraynalı ailelerin katıldığı törenle yapıldı. Başkan Böcek, Ukrayna Kültür Sanat Derneği'ne her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek, Dernek Başkanı Mercan'a plaket verdi.

ANNE VE OĞLUNUN DUYGULU DÜETİ

Ofisin açılışının ardından Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda derneğin açılış gecesi düzenlendi. Dernek üyeleri ve Antalya'da yaşayan Ukraynalılardan oluşan 'Bereginya' adlı halk şarkıları korosu muhteşem bir konser verdi. Konsere Ukrayna'nın Ankara Başkonsolosluğu Şube Müdürü Vyaçeslav Khomenko, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Türk ve Ukraynalı aileler ile Kırım Türkleri yoğun ilgi gösterdi. Gecede Ukrayna Kültür Sanat Derneği Başkanı Olesya Mercan, oğlu Ahmet Ata Mercan ile duygu dolu Ukraynaca ve Türkçe arya ve şiirle düet yaptı.

TÜRK VE UKRAYNALI ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Yoğun alkış alan bu düetin ardından, Türk ve Ukraynalı şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Türk ve Ukraynalı ailelerin çocuklarından oluşan müzikal de beğeni topladı. Halk müziği sanatçısı Nurettin Kaya türküler seslendirdi. Halk danslarının da sergilendiği gecenin finalinde ise bir sürpriz vardı. Ukraynalı ailelerden oluşan 'Bereginya' adlı halk şarkıları korosu, İzmir Marşı'nı söyledi. Olesya Mercan yönetimindeki koro, büyük alkış aldı.

ACILARIMIZ VE SEVİNÇLERİMİZ AYNI

Olesya Mercan, gecede yaptığı konuşmada, Türkiye ve Ukrayna toplumlarının birbirine çok benzediğini belirterek, "Bizim acılarımız da sevinçlerimiz de aynı. Antalya'da yaşayan Ukraynalıların birçoğunun eşi Türktür. Çocuklarımız bu topraklarda doğup büyüyor. Bu derneğin Antalya'nın kültür sanat yaşamına katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

BURSA VE ÇANAKKALE'YE DE DERNEK AÇILACAK

Ukrayna'nın Ankara Başkonsolosluğu Şube Müdürü Vyaçeslav Khomenko da gecede yaptığı konuşmada, Antalya'da Olesya Mercan'ın Ukrayna Kültür Sanat Derneği'ni açmasından dolayı büyük sevinç ve onur duyduklarını söyledi. Türkiye'de Antalya'nın yanı sıra Ankara, İstanbul, Muğla ve Samsun'da Ukrayna derneklerinin açıldığını belirten Khomenko, Ukraynalı vatandaşların yakında Bursa ve Çanakkale'de de birer dernek açacaklarını açıkladı. Olesya Mercan'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Khomenko, “Her zaman Olesya Hanımın arkasında olacağız. Olesya Hanıma bu derneği açtığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz de gecede yaptığı konuşmada, 2013 yılında Yabancılar Meclisi'ni kurduklarını hatırlatarak, Antalya'da kurulan derneğin hem Ukraynalılara hem de kentin kültür sanat yaşamına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!