Uğur Ortaokulu öğrencilerinden hüzünlü anma

Güncelleme Tarihi:

Uğur Ortaokulu öğrencilerinden hüzünlü anma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 15:36

Uğur Ortaokulu öğrencilerinden hüzünlü anma

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - VEFATININ 79'uncu yılında Uğur Ortaokulu'nda Atatürk için öğrenciler oratoryo sahneledi. Atatürk’ün yaşam öyküsünün canlandırıldığı oratoryo izleyenleri duygulandırırken gösterilen belgesel filmlerde Kurtuluş Savaşı ve Atatürk konuları da gözler önüne serildi.

Gaziantep’te eğitim öğretim yılına ilk kez bu yıl başlayan ve kısa sürede eğitim alanındaki farkındalığını gözler önüne seren Uğur Ortaokulunda, Atatürk saygı ve hüzünle anıldı. Okul bahçesinde düzenlenen saygı duruşunun ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo Atatürk’ün yaşamı anlatıldı. Oratoryo öncesi bir konuşma yapan Uğur Ortaokulu Müdürü Kasım Ateş, Atatürk’ün hayatından kesitler anlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yılındayız. 10 Kasım'ların Atatürk’ün 57 yılık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından önemi büyüktür. Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğuyla yeni bir 10 Kasımı yaşıyoruz. Yüce Atatürk’ün ölümünün 79'uncu yıldönümünde her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yılda yine sevgi ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Ateş, konuşmasını Ulu Önder Atatürk’ün; 'Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir doğma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır' sözleriyle tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenlerin birlikte hazırladığı oratoryo sahnelendi. Oratoryo izleyenleri derinden etkilerken Atatürk konulu belgeseller de büyük ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!