Uğur Mumcu Balıkesir'de karanfillerle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu Balıkesirde karanfillerle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 18:51

Uğur Mumcu Balıkesir'de karanfillerle anıldı

Haberin Devamı

ANKARA'daki evinin önünde gerçekleştirilen bombalı suikastla katledilen gazeteci- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yılında, Balıkesir'de Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği yürüyüş ile anıldı.

CHP İl Binasının bulunduğu Kızılay Caddesi’nde başlayan yürüyüş, Vasıf Çınar caddesi de katedilerek Uğur Mumcu Kavşağı’nda son buldu. Etkinliğe, CHP ilçe başkanları, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde 'devrim şehitleri ölümsüzdür' yazılı pankartlar taşıyan grup sık sık, “Gün gelecek, devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” diye slogan attı.

CHP’liler Uğur Mumcu ile birlikte yine bir saldırı sonucu şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve Dışişleri eski bakanlarından İsmail Cem’i de andı. Kuvayi Milliye Kavşağı’nda düzenlenen anma töreninde Büyükşehir Belediyesine seslenen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Uğur Mumcu’nun isminin yazılı olduğu kavşak tabelasının yerine konulmasını istedi. Başkan Sarı, “Uğur Mumcu’nun katledilmesi bizleri yaralayan en önemli olayların başında geliyor. Cumhuriyetçi, devrimci bir gazeteci yazar evinin önünde katledilmişti. Bu vicdanımızda derin bir yara, bilincimizde karanlık bir sayfa olarak kaldı. Uğur Mumcu, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlıydı. Atatürk’ ün önderliğinde gerçekleştirilmiş, büyük Cumhuriyet devriminin sürdürülebilir olduğunu ve Cumhuriyetimizin daha demokratik, daha özgürlükçü, daha eşit bir düzen tesis edebileceğine dair önemli siyasi öngörülerin sahibiydi. Uğur Mumcu, bu ilerlemeye karşı olan bütün çıkar odaklarının hedefindeydi ve ne yazık ki hain bir suikastla susturuldu. Siyasetin ve devlet yönetiminin açmazlarını ve bu açmazlardan doğan boşluğa yerleşmeye çalışan tarikat ve mafya örgütlenmelerini öngördüğü için öldürüldü” dedi.

Karesi CHP İlçe Başkanı Dilek Yalçın ise, "Bugün çağdaş, yurtsever, Atatürkçü, Atatürk devrimlerini ödün vermeden savunan, laik, toplumcu, hırsızlığa, yolsuzluğa karşı beyin gücüyle savaş veren araştırmacı bir gazeteciyi 25’inci ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Anma konuşmalarının ardından gurup, Uğur Mumcu Kavşağına karanfiller bırakarak dağıldı.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!