Uganda Heyeti Çukurova Üniversitesi'ni inceledi

Güncelleme Tarihi:

Uganda Heyeti Çukurova Üniversitesini inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 10:54

Uganda Heyeti Çukurova Üniversitesi'ni inceledi

Haberin Devamı

Uganda Büyükelçiliğinden gelen 6 kişilik delegasyon heyeti, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti.  Ziyarette Afrika’da yaşanan kuraklık ve adli tıp konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar. Uganda’da Adli Tıp Enstitüsünün kurulması ile ilgili olarak Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden yararlanmasının kararlaştırıldığını ifadede ederek, şu bilgiyi verdi:  “Uganda kuraklık ve susuzlukla mücadele eden bir ülke, bu kapsamda Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nindeneyimlerinden faydalanarak Uganda’da nasıl uygulanabileceği hakkında görüş alışverişi yapıldı. Bu kapsamda bu iki alanda Çukurova Üniversitesi’nin deneyimlerinden faydalanarak bilgi paylaşımı yapıldı. Yapılan görüşmelerde iki alanda iş birliğinin nasıl geliştirileceği konusunda ve bir çalışma planın takvime bağlanması planlandı.”

Uganda heyeti yakın bir tarihte Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında oluşacak bir heyeti Uganda’ya davet etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!