Uçuk arkeologlar kongresi

Güncelleme Tarihi:

Uçuk arkeologlar kongresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski Hintlilerin uçtukları öne sürülen ‘‘Vimana’’ adlı aracın modeli.

Eski uygarlıkların günümüzde mevcut bazı teknolojileri kullandığını, UFO'ların dünyayı ziyaret ettiğini öne süren ‘‘aykırı arkeologlar’’ geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Berlin kentinde bir araya gelip son derece şaşırtıcı iddialarla yine ortalığı karıştırdılar.

Tanrıların Arabaları adlı kitabıyla tüm dünyanın tanıdığı Erich von Daeniken dahil olmak üzere, pekçok uçuk arkeolog, Birinci Dünya Yasak Arkeoloji Kongresi'ne katıldı. Kongreyi düzenleyen kişi ise Almanya'da yaşayan bir Türktü. Hobi olarak arkeolojiyle uğraşan ve Berlin'de kafeterya işletmeciliği yapan Erdoğan Ercivan'ın çabalarıyla toplanan kongreye katılan uçuk arkeologlar, yepyeni ve şaşırtıcı bulgularla ortaya çıktılar. Kongreye sunulan tebliğlerden bazıları şunlar:

FİRAVUNUN AMPULÜ:

Edison'un icat ettiği ampulü, Eski Mısırlılar binlerce yıl önce icat etmişlerdi. Firavun mezarlarını ampullerle aydınlatıyordu. Mısırlıların elinde ayrıca roket rampaları da bulunuyordu.

HİNT JUMBOJETİ:

Çok eski çağlarda Hintliler, bir çeşit jumbojetle dünyayı turluyordu.

RUSLARIN BECERİSİ:

Bugünkü Rusların ataları, bundan 10 bin yıl önce son derece küçük aletlerle çeşitli minyatürler yapıyordu. El işi olan bu minyatürler, günümüzde ancak mikromekanik tekniğiyle yaratılabiliyor.

Kongrede söz alan konuşmacıların çoğu, bilim dünyasının aykırı görüşlere hayat hakkı tanımayan geleneksel kuruluşların egemenliğinde olmasından şikayet ettiler. Önde gelen bilim dergilerinin kendi makalelerini yayınlamadığını, bilim ve teknolojinin üniversite, siyaset ve kilise mafyasının elinde olduğundan dert yandılar.

Kongre'yi düzenleyen Erdoğan Ercivan ise bu toplantı yüzünden zarar ettiğini belirtti. Birkaç bin marklık zarara uğradığını belirten Türk girişimci, en çok da geleneksel bilim adamlarına ateş püskürdü. Ercivan'ın Alman Focus Dergisi'ne yaptığı açıklamaya göre, uçuk arkeologların tezlerine antitez oluştursunlar diye kongreye davet edilen bilim adamları, ortaya atılan iddiaları yanıtlayıp tartışmaya gerek bile görmediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!